Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2022. November 27. 09:47, vasárnap | Helyi
Forrás: HIROS.HU

Félegyházi cég nyerte el Az Év vállalkozása-díjat a megyei Prima-gálán

Félegyházi cég nyerte el Az Év vállalkozása-díjat a megyei Prima-gálán

Az Év vállalkozása-díj: a kiskunfélegyházi székhelyű Primőr Kozmetikai Kft. (ügyvezető-tulajdonos: Kiss Kolos)

Katkics Tamás okleveles építészmérnök, B. Zeikfalvi Anna grafikusművész és Grosán Pál atléta vehették át a Prima-díjakat, a Közönségdíjat pedig dr. Kelemen Edit csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos nyerte el a 17. Prima Gálán, amelyet péntek este tartottak a Four Points by Sheraton Hotelben, Kecskeméten.

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöksége minden évben meghirdeti a Prima-díj adományozását, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit ismerik el. A díj várományosait a VOSZ elnöksége választja ki, 10 különböző kategóriában. Közülük hárman kapnak Prima-díjat, szintén a területi VOSZ elnökségének döntése alapján, valamint egy jelölt közönségszavazás útján nyeri el a Prima Közönségdíjat – számolt be a hiros.hu.

A megjelenteket Weninger Richárd, a VOSZ Bács-Kiskun megyei szervezetének elnöke köszöntötte, kiemelve, lassan két évtizede együtt emlékeznek meg a tudomány, a művészet, a kultúra, sport terén, valamint az üzleti életben maradandót alkotó kiválóságokról. Ezt követően a résztvevők megemlékeztek a Prima-díj megálmodójáról, Demján Sándorról: – Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja milyen sokan odaállnak mellé – idézte Böjte Csaba szavait Wéninger Richárd. Elmondta, a díj alapítója, Demján Sándor ezen gondolatok szellemében megálmodta, és a VOSZ támogatásával megvalósította az országos, majd később megyei díjakat azzal a céllal, hogy ezáltal a magyar értelmiség szellemi értékeit megőrizze és elismerje.

– Felemelő érzés látni, hogy az alapított díjak és a díjátadó gála évről-évre népszerűbb. És nem csak népszerűbb, de mind nagyobb jelentőséggel, súllyal és értékkel is bír. A vállalkozások, mint a megye gazdaságának és fejlődésének motorjai most is megmutatták, hogy nem csak a mindennapokban és a válságos időszakikban számíthatunk rájuk, de egy nemes célt látva egy emberként állnak az mellé.
Egy díj rangját azon díjazottak személye emeli még magasabbra, akiknek teljesítménye, emberi tartása értékrendje követendő példa lehet mindannyiunk számára. És elmúlt évek, és az idei év is azt bizonyítják, hogy ilyen kvalitású emberekben nincs hiány Bács-Kiskun megyében – mondta Wéninger Richárd.

A gálaesten természetesen színes műsorral kedveskedtek résztvevőknek, megyei és országos szinten jól ismert művészek gondoskodtak a szórakoztatásról. Az est két műsorvezetője Novodomszky Éva és Gajdos Tamás volt, a gálán Bereczki Zoltán és Szekeres Adrien mellett felléptek a Kecskemét City Balett és a Kecskemét Táncegyüttes táncosai, az Aurin Leánykar, az estet színesítette Papp Norbert élő homokanimációja és a TanBorEn Trió ütőseinek műsora.

Az est legjobban várt attrakciója természetesen a díjátadás volt, díjakból pedig nem volt hiány.

A 10 kategóriában induló jelöltek közül ezúttal az építészetben jeleskedő Katkics Tamás okleveles építészmérnök, a képző- és iparművészet kategóriában induló B. Zeikfalvi Anna grafikusművész, a sport kategóriában pedig Grosán Pál atléta vihette haza a Prima-díjakat.

A Közönségdíjat az idén dr. Kelemen Edit csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos, a magyar tudomány kategóriagyőztese kapta, aki a mintegy 5000 begyűjtött szavazatával rekordot döntött az eddigi Prima közönségszavazások történetében Bács-megyében.

És itt még nem volt vége! A Bács-Kiskun megyei VOSZ elnöksége Prima Különdíjat adományozott Dratsay Ákos fuvolaművésznek, a magyar zeneművészet kategória győztesének.

A Prima-díjak után koövetkeztek a megyei Év Vállalkozója-díjak, amelyeket a 2022-ben legjobban teljesítő vállalkozók vehettek át a VOSZ főtitkárától, Perlusz Lászlótól és Weninger Richárd VOSZ megyei elnöktől.

Az Év vendéglátója: Hegedűs Szabolcs az INMESO Kft., a VINCENT RESTAURANT&PASTRY ügyvezető-tulajdonosa.

Az Év vállalkozása-díj: a kiskunfélegyházi székhelyű Primőr Kozmetikai Kft. (ügyvezető-tulajdonos: Kiss Kolos)

A VOSZ által alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért járó díj: dr. Szekeres Antónia oxiológus szakorvos, a Kecskeméti Mentőszolgálat munkatársa.

A Gála meglepetése a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által levetített vadonatúj imázsfilm volt, Petőfi Sándor főszereplésével. Az alkotásról Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke mesélt a közönségnek, akik körében nagy sikert aratott a zenés klip.

Cikk forrása: HIROS.HU

Borítókép: a kiskunfélegyházi székhelyű Primőr Kozmetikai Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Kiss Kolos / Fotó: Bogdándi Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 19:08, kedd | Helyi

Emléknapokkal tisztelegnek Móra Ferenc munkássága előtt

Ma (február 7-én) a Móravárosban tartott koszorúzási ünnepséggel vette kezdetét Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Emléknapok.

2023. Február 07. 17:55, kedd | Helyi

Vasárnap lesz a februári vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2023. február 12., vasárnap.

2023. Február 07. 16:56, kedd | Helyi

Országos természetismereti versenyt hirdet iskolásoknak az MME

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a madarak és fák napja alkalmából újra meghirdeti országos természetismereti versenyét az általános iskola felső tagozatos tanulói számára.

2023. Február 07. 10:43, kedd | Helyi

Farsangi családi szombat délelőtt a Hattyúházban

Szeretettel várja a kicsiket és nagyokat a farsangi családi szombat délelőttre 2023. február 11-én, szombaton 9-12-ig a Hattyúházba.