Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Augusztus 03. 17:30, vasárnap | Helyi sport
Forrás: - Seres László -

Félegyházi csapat is indul a nemzeti csapatbajnokságban

Félegyházi csapat is indul a nemzeti csapatbajnokságban

Négy egyesület öt csapattal képviseli megyénket a Nemzeti Sakk Csapatbajnokság 2014-15. évi szezonjában. A sorsolást augusztus 2-án tartották meg a Magyar Sakkszövetség Székházában.

Négy egyesület öt csapattal képviseli megyénket a Nemzeti Sakk Csapatbajnokság 2014-15. évi szezonjában. A sorsolást augusztus 2-án tartották meg a Magyar Sakkszövetség Székházában.
A legmagasabb NB-I. osztályban nincs Bács-megyei egyesület.

Az NB-I./B- Maróczy csoportjában a Tóth László SE Kecskemét I. (TLSE-I.), az NB-II. Tóth csoportban a Tóth László SE Kecskemét II. (TLSE-II.), a TÁKISZ SE Kecskemét (TÁKISZ), a Kiskunfélegyházi Honvéd Testedzők Köre (Félegyházi Honvéd), az NB-II. Asztalos-csoportjában a Bajai Spartacus Sport Club (Bajai SSC). Változás nem történt az elmúlt szezonhoz képest, mindenki ugyanabban az osztályban és csoportban folytathatja szereplését.

Az első fordulóra szeptember 7-én kerül sor, a TLSE-I. és a bajai csapat utazik, a többiek otthon várják első ellenfelüket:

NB-I./B Maróczy csoport:
Maróczy SE – Tóth László SE

NB-II. Asztalos csoport:
Szentlőrinc – Bajai SSC

NB-II. Tóth csoport:
Félegyházi Honvéd – Gyulai SE
TÁKISZ SE – Újszász VVSE
Tóth László SE – Makói SVSE-II.

Az átigazolási időszak végéig van lehetőség a csapatépítésre, bővítésre, új- és vendégjátékosok szerződtetésére. Néhányan addig is sakkoznak, pl. megyénkben is, ahol a legjelentősebb nemzetközi minősítő verseny augusztus 11-19. között, a tizenkilenc éve tartó
„Sakkozó Magyarok Világtalálkozója” lesz, melynek a kezdetektől a Lakiteleki Népfőiskola ad otthont. A rendezvény keretében –ugyan ebben az időszakban sor kerül csapat- és egyéni-, hagyományos- és villámversenyekre is a Megyei Sakkszövetség rendezésében, ahol a legjobbak elnyerhetik a “Bács-Kiskun Megye Bajnoka 2014.” címet és helyezéseket is. A nyári szezon végén, augusztus 30-31. között, Lajosmizsén lesz a kétnapos „Lovass Imre Emlékverseny”, mely ugyancsak ÉLŐ-pont szerzésre ad lehetőséget.

Seres László BKMSSZ főtitkár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.