Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. December 07. 10:59, szerda | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Félegyházi jelöltje is van az Aegon Művészeti Díjnak

Félegyházi jelöltje is van az Aegon Művészeti Díjnak

Az Aegon Magyarország 2017-ben is kiosztja az Aegon Művészeti Díjat. A Kráter Kiadó a nagyváradi születésű, de közel harminc éve Kiskunfélegyházán élő Szász Andrást jelölte eme rangos kitüntetésre.

Az Aegon Magyarország a világ 10 legnagyobb biztosítócsoportjának tagja, a magyarországi biztosítási piac meghatározó szereplője. Közel 20 évvel ezelőtt határozta meg azokat a fő irányvonalakat, amelyeket azóta is következetesen visz végig: ez az oktatás, a karitatív jellegű segítségnyújtás, valamint a kultúra, ezen belül is a kortárs művészetek támogatása.

A kortárs művészetek támogatása terén kiemelkedik az Aegon Művészeti Díj, amelyet 2006-ban alapított az Aegon Magyarország. A nettó 3 millió Ft összegű kortárs művészeti díjjal elsősorban a magyar irodalmi élet kiválóságait szeretné a cég elismerni. A díjat élő magyar író kaphatja az előző évben magyar nyelven megjelent kiemelkedő szépirodalmi teljesítményéért. A jelölések elbírálását egy hét tagú – utólag nyilvános összetételű – zsűri végzi. A díj odaítélésében az alapító, Aegon Magyarország szándéka szerint kiemelt szerepe van a szakmaiságnak. Annak érdekében, hogy a díj valóban a magyar irodalmi élet nívós szakmai kitüntetése legyen a zsűrit az irodalomhoz értő, független, neves szakemberek (irodalomtörténészek, kritikusok, esztéták, művészek) részvételével állítja össze.

Eddig jelölt művek 2016-ban: http://www.aegondij.hu/jeloles

Szász András 40 évesen lett újságíró. Tíz könyve megjelenésén volt túl, amikor 2010-ben megkapta a Pilinszky-díjat. Dokumentumkötetei, publicisztikái után 2011-ben jelent meg az első novelláskötete, amit 2014-ben követett a második. 2015-ben készült el a regénye, amely idén jelent meg. Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnökének szavai szerint a mű „szívbemarkoló, gyönyörű történet”. Kedves és elgondolkodtató olvasmányt nyújt mindenki számára nemtől és kortól függetlenül. Írója méltán vált jelöltté az Aegon Magyarország művészeti díjára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok