Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Március 17. 09:54, kedd | Helyi
Forrás: KEOL.hu

Félegyházi K. Judit gyilkosa 12 évet kapott

Félegyházi K. Judit gyilkosa 12 évet kapott

Megszületett az ítélet az 53 éves K. Tibort ügyében, aki leszúrta, majd még egy baseball ütővel többször fejbe is vágta élettársát, Juditot 2012. december 14-én. A nő a bántalmazás következtében életét vesztette.

Tizenegy év börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék az 53 éves kiskunfélegyházi K. Tibort, aki leszúrta, majd még egy baseball ütővel többször fejbe is vágta élettársát, Juditot 2012. december 14-én. A nő a bántalmazás következtében életét vesztette.

A dr. Oroszi Márta bírói tanácsa által hétfőn délután kihirdetett ítélet szerint a férfi a házassága mellett szerelmi viszonyt tartott fent Judittal 1992-től. A kapcsolatból 1997-ben közös gyermekük is született, akit azonban Judit egyedül nevelt, mivel Tibor a gyermek eltartásához nem járult hozzá.

A férfi kisebb-nagyobb megszakításokkal, de fenntartotta a nővel a kapcsolatát, viszont a házasságának anyagi okokból történő felbomlását követően sem költözött össze vele.

A vádlott a házassága felbontását követően egy másik nővel élt együtt, akitől szintén született gyermeke. Az élettársi viszony alatt is tartotta a kapcsolatot mind a volt feleségével, mind pedig Judittal. Miután azonban az élettársi viszony megszakadt, Tibornak már nem volt hova mennie,így 2010. év nyarán Judit fogadta be a lakásába.

A férfi és a nő közötti kapcsolat azonban az együttélés alatt hamar megromlott. Judit ugyanis egyre többet dolgozott, hogy el tudja tartani a családot, míg a férfi az egészségi állapota miatt nem dolgozott: rokkant nyugdíjas volt és a rokkant nyugdíjából inkább a volt feleségénél lévő gyerekeit támogatta. A volt feleség támogatása miatt, illetve a kölcsönös féltékenykedéseikből adódóan rendszeresek voltak Judit és Tibor között a viták, veszekedések, mely során a vádlott többször is bántalmazta a nőt. Aki emiatt a kapcsolat megszakítását fontolgatta.

2012. májusában azután Judit megismerkedett egy szegedi férfivel, akivel többször találkozott is. Nem sokkal később Tibor is tudomást szerzett erről a kapcsolatról és ettől kezdve a nőt elszámoltatta: a telefonján átnézte a hívásokat, illetve ellenőrizte, hogy merre megy, és mit csinál. Ezen Judit felháborodott, mely további veszekedéseket eredményezett.

Mivel a nő a szegedi férfival történő találkozásait nem tagadta, ezért Tibor már a veszekedések alkalmával azzal fenyegette meg, hogy ha továbbra is találkozik új barátjával, akkor meg fogja ölni. Judit ennek ellenére is tartotta azonban a kapcsolatot az ismerősével.

2012. december 8-án emiatt a vádlott és a sértett között újabb vita robbant ki, mire Judit felszólította Tibort, hogy költözzön el tőle. A tettlegesség elkerülése érdekében a sértett végül rendőri intézkedést kért aznap. Tibor viszont nem költözött el.

Amikor néhány nap múlva, december 14-én 20 óra tájban Judit hazaért, a férfi éppen a volt feleségével beszélt nyájasan telefonon, amit a nő azonnal szóvá tett. Ezen ismét összeszólalkoztak, kiabáltak egymással, és lökdösődtek. A vita közben az is elhangzott a vádlott részéről, hogy ha a sértett a munkára hivatkozva Szegedre utazik, akkor őt is és a férfit is ki fogja nyírni és a közös gyermeküket árvává teszi.

A hangos vitatkozás, lökdösődés közepette a férfi a konyhában élezés miatt kikészített kést a jobb kezébe kapta és Juditot nagy erővel a mellkasán, a jobb kulcscsont alatt megszúrta. Ezt követően a férfi az előszoba szekrényében lévő baseball-ütőt elővette és azzal a szúrás miatt a szobában, a fotelba hanyatló sértettet több alkalommal fejbe ütötte.

Judit a bántalmazás következtében 2012. december 14-én 23-24 óra közötti időben elhalálozott.

Amikor Tibor észlelte, hogy a sértett meghalt, Juditot egy pléddel letakarta, a kést és a baseball-ütőt a vértől megtisztította és a kést a konyhaszekrénybe, míg a baseball ütőt az előszoba szekrénybe elrejtette. Ezt követően felment az udvarról nyíló melléképület padlására, ahol egy 10 centiméter pengehosszúságú késsel hasba szúrta magát. A szúrás azonban nem hatolt be a hasüregbe: a gyógytartama 8 napon belüli volt.

Mivel Judit általában hajnali 3 órakor kezdett dolgozni - újságterjesztő volt Kiskunfélegyháza térségében - hajnalban a munkatársai keresni kezdték. Eközben a lányát is felhívták telefonon, így ő találta meg a lakásban a pléddel letakart holttestet. A rendőrök pedig felfedezték a padláson a vérző férfit, akit kórházba szállítottak a mentők.

A hétfő délutáni ítélethirdetés végén az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és a védője viszont három nap gondolkodási időt kértek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.