Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Június 28. 16:14, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Félegyházi polgárőrök a Mohácsi gáton

Félegyházi polgárőrök a Mohácsi gáton

Négy fővel vett részt a dunai árvízvédelmi munkában a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület. Százhetvenkettő óra figyelő és készenléti szolgálatot teljesítettek a Duna mohácsi árvízvédelmi vonalán

Négy fővel vett részt a dunai árvízvédelmi munkában a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület. Százhetvenkettő óra figyelő és készenléti szolgálatot teljesítettek a Duna mohácsi árvízvédelmi vonalán június 12. és 13-án. A szolgálatteljesítés második napján a gát a gemenci erdőnél átszakadt, így Mohácsnál a Duna nem érte el az árvízvédelmi töltés felső szintjét. Ezért a négy naposra tervezett árvízvédelmi feladat ellátás két naposra szűkült. A feladatellátáson túl tapasztalatokat szereztünk a polgárőr társaink által elmondott közös felelősségvállalásról, melyben a helyi lakosság, a rendőrség és a katasztrófavédelem, valamit a polgárőrség mintaszerű együttes áldozatkész munkáról tett tanulságot a védekezés során – tájékozatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Marczényi Csaba, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület.

A csapat tagjai: Halmi István alelnök, Marczényi Csaba elnök, Tóth Dávid titkár, Pályák László polgárőr.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.