Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 29. 11:48, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Félegyházi szakácsok a Beregdédai Rózsafesztiválon

Félegyházi szakácsok a Beregdédai Rózsafesztiválon

A beregszászi járási Beregdédában nagy kultusza van a rózsának. A település minden portájának udvarán, kertjében és háza előtt találkozhatunk ezzel a gyönyörű virággal

A beregszászi járási Beregdédában nagy kultusza van a rózsának. A település minden portájának udvarán, kertjében és háza előtt találkozhatunk ezzel a gyönyörű virággal. Így talán nem véletlen, hogy a dédaiak a falunapból magát fesztivállá kinőtt rendezvény névadójának a virágok eme királynőjét választották. A rangos eseményre idén július 27-28-án került sor.

A nagyszabású rendezvényen kulturális programok, szépségverseny, főző verseny, tombola, külföldi fellépők, tűzijáték várta az érdeklődőket. Városunkat Mezei Sándor és Horváth István „Király mesterszakács” és Zsirmik István muzsikus képviselte. Mezei Sándor erdélyi kürtőskaláccsal, Horváth István hamis pacallal lepte meg a vendégsereget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.