Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Január 29. 17:22, szombat | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Felkerült a felnőttkort jelképező kék szalag a Mezgé végzős diákjaira

Felkerült a felnőttkort jelképező kék szalag a Mezgé végzős diákjaira

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégiuma január 28-án tartotta szalagavató ünnepségét az intézmény tornatermében.

Az ünneplőbe bújt végzős hét osztály száztizenhárom diákja e szavakkal búcsúzott az iskola falaitól:

- Ma van a holnap, amikor megünnepeljük a lehetőségeket és nekilátunk saját vállalkozásunknak. Ma van az a nap, amikor élünk és nem aggódunk. Amikor megünnepeljük az örömöt, amikor időt találunk álmainkra és arra, hogy higgyünk a csodákban. Utazók vagyunk ebben a világban és utazásaink során sok emberrel egy ideig lehet azonos az utunk, de egy idő után elválnak útjaink. Így van ez jól.

Az iskola igazgatója, Rózsa Pál pedig az alábbiakat adta útravalóul az érettségi előtt álló diákoknak:

- Kedves végzős diákok! A hamarosan feltűzendő kék szalag, mint minden szimbólum több jelentést hordoz magában. A Mezgés szalag emlék a köszönet és hála jelképe, megtiszteltetés, felelősség és egyben figyelmeztetés. Elválaszt a gyerekkortól, a diákévektől. A szalagot értékelhetitek az elmúlt évek emlékeként is, hiszen izgalmas dolgokat éltetek át és egyre csak gyűltek az ehhez az időszakhoz kapcsolódó emlékezetes pillanatok. Biztos vagyok benne, hogy a hétköznapi küzdelmek árnyékában sok szép igazi diákélménnyel is gazdagodtatok. Az itt töltött évek mindennapján erőfeszítéseket kellett tenni, számtalan házi feladatot és dolgozatot megírni, sok gyakorlaton részt venni téli hidegben és nyári forróságban. Több évfolyam követelményeinek megfelelni ahhoz, hogy ma itt ülhessetek és a szalag viseléséhez érdemessé váljatok. Bizonyára nem volt könnyű diáknak lenni ebben a szigorú intézmény hírében álló iskolában. Bízom benne, hogy maradandó értékeket tudtunk számotokra adni tudásból, emberségből, szeretetből és barátságból. A szalag a köszönet és a hála jelképe is. Kérlek titeket, hogy gondoljátok végig, kinek mekkora szerepe volt ebben a szép sikerben, hogy eddig eljutottatok: szüleiteknek, barátoknak, az iskolának, tanáraitoknak. Ezen a napon ne felejtsétek el megköszönni a támogatást a sokszor göröngyös útjaitok egyengetését.

Az ünnepi műsort a ballagtató diákok táncos-zenés előadása, valamint a Kecskemét Brass fúvószenekar koncertje színesítette.

A szalagavató fénypontja pedig természetesen ezúttal is a végzős diákok csodálatos bécsi keringője volt, melyet az iskola tanárnője Hoffmann-Kocsis Orsolya koreografált.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.