Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. November 05. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: faktor.hu

Felkészültünk erre? Jön a digitális érettségi

Felkészültünk erre? Jön a digitális érettségi

A tanárok kétkedve fogadták a bejelentést. Nekik, és a diákoknak is nehéz lesz az átállás.

Bizonyos tantárgyakból digitálisan lehet érettségizni 2019-ben, sőt a tervek szerint a dolgozatokat is számítógépen írják majd a diákok.

"A digitális átállás fokozatos lesz, ennek jegyében már 2017 elején elkezdődnek a szükséges beruházások és fejlesztések"- mondta a Magyar Időknek A Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos, Deutsch Tamás. Szerinte már a napokban megjelennek azok a pályázatok, amellyel első lépésben 40 ezer pedagógusnak lesz lehetősége a digitális kompetenciáik továbbképzésére. Emellett hamarosan elindul egy eszközbeszerzési program is.

Ezeket a híreket azonban a tanárok kétkedve fogadták, de legalábbis a 2019-es időpontot túl korainak tartják. Azt lapunknak több tanár is elismerte, hogy a digitális készségek fejlesztése manapság nagyon fontos, de sokak szerint az oktatásban ez még eléggé gyerekcipőben jár.

"Egy állami iskolában jó esetben informatikaórán ülhetnek le a diákok egy tízéves számítógép elé. Ráadásul a tanárok sincsenek felkészítve arra, hogy a digitális kompetenciát fejlesszék, mert általában a tanári szobában van két darab ősrégi számítógép, azon osztozkodhatnak. Sok tanárnak még e-mail címe sincs, továbbképzésekre pedig nincs keret. Szóval erősen kérdésesnek látom, milyen infrastruktúra fejlesztés mehet itt végbe 2-3 év alatt"- mondta a Faktornak egy óbudai tanárnő, aki szerint számos tisztázatlan kérdés van még a témában. A pedagógus úgy gondolja, hogy ha meg is lesz az infrastruktúra néhány év múlva, az lenne érdekes, hogy mit akarunk az érettségin tesztelni. Ha ugyanis a jövőben a digitális kompetenciát kellene mérni - például forráshasználatot, szövegszerkesztést - arra illene fel is készíteni a diákokat, ami ennyi idő nem valószínű, hogy elegendő lesz.

Címkék: érettségi, digitális

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.