Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. December 10. 08:08, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Fellobbant a második gyertya lángja is városunk adventi koszorúján

Fellobbant a második gyertya lángja is városunk adventi koszorúján

December 9-én (szombaton) lobbant fel városunk adventi koszorújának második gyertyája. Az ünnepségen Rónaszéki Gábor plébános osztotta meg gondolatait a megjelentekkel.

Ha messziről nézünk egy hegyet, a hegy kicsinek tűnik mi pedig nagynak. Ha közelebb megyünk a hegy egyre nagyobb lesz, mi pedig kisebbnek érezzük magunkat. S ha vesszük a bátorságot, hogy erőt, energiát fektessünk be és megmásszuk a hegyet, akkor döbbenünk meg igazán, hogy milyen magas a hegy és milyen kicsik vagyunk mi.

- Aki távol van a másik embertől, önmagát képzeli nagynak. De minél közelebb kerülünk egymáshoz, minél jobban tudjuk szeretni egymást, annál jobban meglátjuk egymás nagyságát, fontosságát, jelentőségét és egyben a magunk kicsinységét. Szeretni csak az tud, aki alázatos. Aki valóban képes meglátni a másik nagyságát és tudatában van saját kicsinységének. Csak akkor lesz igazi a karácsonyunk, ha így tudunk körbenézni – fogalmazott ünnepi beszédében az Ótemplom plébánosa.

Az est fénypontja – a gyertyagyújtás – előtt a Batthyány Lajos Általános Iskola csengettyűs előadásukkal a Kicsinyek Kórusa pedig karácsonyi énekekkel szórakoztatták a megjelenteket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.