Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Június 14. 11:00, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: Félegyházi Közlöny

Felújítják a Petőfi emlékházat

Felújítják a Petőfi emlékházat

Ötszázezer forintot költenek idén a Petőfi emlékház felújítására

Ötszázezer forintot költenek idén a Petőfi emlékház felújítására. A rendelkezésre álló összegből az épületben található négy lakás összenyitásával, átjárhatóságának megtemetésével új kiállítóhelyeket hoznak létre. Az utca felőli három lakásban kap helyet a „Petőfi emlékek Kiskunfélegyházán” című tárlat, illetve a Petőfi kutatók, egyebek között Fekete János helytörténész, városunk díszpolgárának hagyatéka. A negyedik lakásban, melyet a nyár folyamán újítanak fel Dulity Tibor festőművész és Faragó József alkotási kerülnek. Az épület már felújított részében, június 15-én, a Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében a Holló László-és a Terescsényi Endre Képzőművész Kör tart foglalkozást „Nyitott Műhely” címmel, mely 17 órakor kezdődik – tájékozatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója és Kapus Krisztián polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.