Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Május 22. 06:58, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Felvonulással vette kezdetét a XXIII. Kiskun Országos Mazsorett Fesztivál

Felvonulással vette kezdetét a XXIII. Kiskun Országos Mazsorett Fesztivál

A Városalapítók hete rendezvénysorozatának elmaradhatatlan programeleme Kiskunfélegyházán a mazsorett fesztivál, melyet mindig óriási érdeklődés övez.

A jeles esemény szombat délután (május 20.) hangulatkeltő, parádés felvonulással vette kezdetét a Polgármesteri Hivataltól indulva, a fesztivál helyszínéig, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégiumáig.

A csillogó ruhákban menetelő és táncoló tizenkét mazsorett csoportot a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és a Kiskunmajsai Ifjúsági Fúvószenekar kísérte végig a „ligetös” fasoron.

A fesztivál helyszínét adó iskola tornatermében Jankovszki Eszter, a rendezvény konferansziéja fogadta a csapatokat, aki nemrég érkezett haza dél-amerikai munkájából egy kis szabadságra és készséggel elvállalta a nemes feladatot.

- A fesztivál alkalom arra, hogy ünnepeljük azokat a csapatokat, akik már többször is eljöttek a kiskunfélegyházi mazsorett fesztiválra és szeretettel üdvözüljük azokat, akik először vannak itt közöttünk – mondta köszöntőjében és felkérte városunk polgármesterét, Csányi Józsefet, hogy üdvözölje ő is a rendezvény résztvevőit.

- Aki a félegyházi hagyományokat ismeri, az tisztában van vele, hogy minden év májusában a városalapítókra emlékezünk. Az ünnepi program nem folyhat le mazsorett fesztivál nélkül. Így volt ez tavaly is, mikor fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte a mazsorett együttes, így van ez most is és remélhetőleg a következő harminc évben is így fog lenni. Minden évben, mikor a platánfák lombkoronája újjáéled a téli szürkeség után és alattuk virágba borulnak a kertek, már alig várjuk, hogy végigvonuljanak fúvósaink és a mazsorettes lányok rajta és emeljék ennek a csodálatos rendezvénynek a színvonalát – mondta köszöntőjében Csányi József polgármester, majd végezetül minden versenyzőnek azt kívánta, hogy tudásuknak megfelelően sikerüljön fellépésük és az ehhez érdemmel és elégedettséggel távozzanak Kiskunfélegyházáról.

A polgármester beszédét követően Jankovszki Zoltán, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés tagja és a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület elnöke elismerő oklevelet adott át a két karnagynak, Bozóki Jánosnak, a kiskunmajsai és Tóth Lászlónak, a félegyházi zenekar vezetőjének.

Az ünnepélyes pillanatok után mintegy 150 mazsorettes lány mérte össze tudását és felkészültségét a rendkívül nívós és tökéletesen koreografált bemutatókon.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.