Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Augusztus 19. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Finn helikoptereket kap a honvédség

Finn helikoptereket kap a honvédség

Finnország Védelmi Minisztériuma - a korábbi egyeztetéseknek megfelelően - kettő darab modernizált Mi-8 szállítóhelikoptert - tartalék alkatrészekkel együtt - térítésmentesen adományoz a honvédelmi tárca részére.

Augusztus 25-e után a helikopterek üzembeállítására, a berendezések visszaépítésére Szolnokon kerül sor. A gépeket a Légi Tanácsadó Csoport hazai kiképzésekre fogja használni.

A helikoptereket az üzembeállításuk után az afganisztáni missziós szerepvállalásra felkészülő Légi Tanácsadó Csoport hazai kiképzésére használjuk majd.

A gépeket a nemzetközi SALIS program (Stratégiai Légiszállítás Ideiglenes Megoldása) keretében AN-124 típusú teherszállító repülőgéppel szállítják Magyarországra várhatóan 2011. augusztus 25-én.

A helikopterek üzembeállítására, a berendezések visszaépítésére Szolnokon kerülhet majd sor.

Az üzembeállítást követően a Magyar Honvédség modernizált Mi-8-as szállítóhelikoptereit sajtónap keretében fogjuk bemutatni a nyilvánosságnak, előreláthatólag szeptemberben-tudatta a HM közleménye.

OrientPess Hírügynökség

Címkék: honvédség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.