Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Május 20. 14:59, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Fogathajtó verseny a Vasas pályán

Fogathajtó verseny a Vasas pályán

A Félegyházi Lovas Klub Sportegyesület május 18-án rendezte meg a Homokhátsági Fogathajtó versenyt

A Félegyházi Lovas Klub Sportegyesület május 18-án rendezte meg a Homokhátsági Fogathajtó versenyt. A versenyen a régió fogathajtói versenyeztek póni egyes- és kettes fogat, illetve a 150 centiméteres nyomtávú egyes- és kettes fogat kategóriákban. Délelőtt a Homokhátság Kupa kiskunfélegyházi fordulójára, délután pedig az amatőr fogatok akadályhajtására került sor. Mindkettőn közel 30 fogat, mintegy 10 település hajtója vett részt. A főbírói feladatokat Hatvani Gáborné látta el. A rendezvényt Balla László alpolgármester nyitotta meg.

A verseny szervezője elmondta, hogy nem csak a lovasok és lovaik versenyzési lehetőségének bővítése, a Homokhátsági versenyen való pontszerzés célja a mai versenynek. Tapodi József a versenyzés mellett legalább olyan fontosnak tartja a lovassport népszerűsítését, azt hogy minél több fiatal ismerje meg és szeresse meg ezt a sportágat és ezzel biztosítsa e sikeres magyar versenyszám utánpótlását.
A rendezvényen csikósbemutatóval és négyes fogat hajtással szórakoztatták a nézőket. Fellépett Bársony Anett tiszaalpári csikós, aki a világon egyedüliként nyolc karikásostorral pattogtatott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)