Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Június 20. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Folytatódik a nyáriasan meleg idő, de zivatarok is lehetnek

Folytatódik a nyáriasan meleg idő, de zivatarok is lehetnek

Helyenként 35 fok feletti értékeket is mérhetnek. Sok lesz a napsütés, de olykor előfordulhatnak záporok, zivatarok is - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Hétfőn nagyrészt felhőtlen, napos idő várható. A késő délutáni, esti órákban északnyugat felől egy hidegfront vékony, szakadozott felhőzete éri el az országot, amelyből a Dunántúlon helyenként, az északi, északkeleti megyékben elvétve előfordulhat zápor, zivatar. Az ország nagy részén viszont nem lesz csapadék. A légmozgás élénk, többfelé erős lesz. A leghidegebb órákban általában 13 és 20 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de az északi völgyekben hidegebb is lehet. Napközben 30-36 fok várható.

Kedden hajnalig elvétve még lehet csapadék, ezt követően legfeljebb nyugaton, délnyugaton fordulhat elő néhol zápor, zivatar. Napközben jellemzően sok lesz a napsütés, de a szél nagy területen megerősödik. Hajnalra általában 17-23 fok közé hűl a levegő, az északkeleti szélvédett völgyekben azonban ennél is hűvösebb lehet. Délutánra 25 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán szűrt napsütés valószínű. Délutántól az ország délnyugati felén egyre nagyobb eséllyel alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Máshol nem várható csapadék. A keleti, északkeleti országrészben időnként erős széllökések is lehetnek. A minimumok általában 10 és 19 fok között alakulnak, de a hidegre érzékeny keleti tájakon ettől pár fokkal hűvösebb is lehet. A maximumok 28 és 33 fok között alakulnak.

Csütörtökön délelőttig még az ország délnyugati felén előfordulhat zápor, zivatar, majd a nap hátralevő részében csapadék nem valószínű. Másutt továbbra is a napsütés lesz a jellemző. A leghidegebb órákban általában 16 és 22 fok közé hűl a levegő, de az északkeleti völgyekben ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Délután 29-34 fok közötti csúcsérték várható.

Kezdetben pénteken is sok lesz a napsütés, majd a nap második felében nyugat felől fátyolfelhők érkezhetnek, de csapadék nem valószínű. Időnként élénk, erős lesz a légmozgás. A hajnali 14-22 fokról délutánra 30 és 35 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap
erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett sok napsütés valószínű. Szórványosan előfordulhatnak záporok, zivatarok. A szél megélénkül, meg is erősödhet. A minimumok mindkét nap 17 és 25 fok között várhatók. A maximumok szombaton 31 és 37, vasárnap 29 és 35 között alakulhatnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.