Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Január 15. 08:20, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Francis Macomber rövid boldogsága

Francis Macomber rövid boldogsága

Ernest Hemingway két remekbe szabott afrikai novellájának egyike, az 1936-ban írt Francis Macomber rövid boldogsága volt a témája a Könyvek Klubja Olvasókör január 14-i foglalkozásának.

Ernest Hemingway két remekbe szabott afrikai novellájának egyike, az 1936-ban írt Francis Macomber rövid boldogsága volt a témája a Könyvek Klubja Olvasókör január 14-i foglalkozásának. A beszélgetést Szabó Imre László filozófus vezette.

Szabó Imre bevezetőjében Ernest Hemingway életével, írói pályának állomásaival ismertette meg az olvasókör tagjait. Elmondta, a kiváló amerikai novellista, regényíró az amerikai Oak Parkban látta meg a napvilágot. A jómódú polgárcsalád sarja korán megismerkedett a halászattal, vadászattal, a sportokkal. Tizenhét évesen lett a Kansas City Star riportere, majd 1918-ban egészségügyi önkéntesként Franciaországba, majd az olasz frontra került, Fossaltánál súlyosan megsebesült. Továbbra is újságíróként dolgozott, Párizsban, majd Floridában élt, de sokat utazott, Arizona dzsungeleiben, Afrika őserdőiben nagyvadra vadászott. Az itt szerzett élmények hatására született meg két remekbe szabott afrikai novellája, a Francis Macomber rövid boldogsága és a Kilimandzsáró hava.
Az olvasókör tagjai foglalkozás második felében a Francis Macomber rövid boldogsága című novella kapcsán a becsület, helytállás, beteljesülés problémáit boncolgatták, a főszereplő a turista-vadász Macomber tettének tükrében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok