Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Október 19. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Fűtsünk légkondival

Fűtsünk légkondival

Bármennyire meghökkentő: nem drágább a klímával temperálni, mintha a cirkófűtést kapcsolná be már az első hűvösebb estéken.

Egy kora őszi lehűlés idején sokan nem is gondolnák – még ha van is otthonukban klíma -, hogy ezekkel a készülékekkel fűteni is lehet.
A lakossági klímák képesek alacsonyabb energiafogyasztás mellett nagyobb teret befűteni rövidebb idő alatt, így biztosítva az otthoni komforthoz szükséges hőmérsékletet. A gyártók szerint még a hagyományos klímák is igen hatékonyan temperálják hűvösebb estéken a lakást.
A modernebb, inverteres légkondik pedig akár -15 Celsius fok külső hőmérsékletnél is képesek energiahatékony fűtést produkálni.

Egyes szakemberek véleménye szerint akár kevesebbe is kerülhet így a fűtés, mert míg a cirkófűtéshez gázra és villamos energiára van szükség, a légkondi csak villamos energiát fogyaszt. Ha a klímán van gyorsfűtés funkció, szinte pillanatok alatt átfűthető egy viszonylag nagyobb szoba is.
Ha télen fűtésre szeretné használni a klímáját, ellenőrizze a készülék fűtési hatásfokát, ezt a gépkönyvben feltüntetik. Ennek a mértékegységét COP-ben, illetve SCP-ben adják meg az egyes készülékeknél: minél nagyobb a COP-szám, annál energiahatékonyabb a fűtés.

Télen másképp működik!
A klíma télen is előállít kondenzvizet – ez mindig a kültéri egységhez van elvezetve. A téli mínuszok beköszöntével előfordulhat, hogy a kondenzvíz ráfagy a hőcserélő bordázatra. Ez a klíma időszakos leállását eredményezheti, de ez csak addig tart, amíg az leolvasztja a jeget, utána újra bekapcsol.

Címkék: fűtés, hideg, légkondi, meleg, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA