Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Június 01. 14:06, szerda | Belföld
Forrás: MTI - foto pixabay

GDP elemzők: a növekedés lassulása várható

GDP elemzők: a növekedés lassulása várható

Ahogy várható volt, a magyar gazdaság bővülése az első negyedévben kiugró, 8,2 százalékos volt, ugyanakkor az eddigi dinamikus növekedési pálya az év további részében lassulni fog

- így kommentálták elemzők a Központi Statisztikai Hivatal szerdai részletes adatközlését.

Regős Gábor, a Századvég Konjunktúrakutató makrogazdasági üzletágának vezetője megjegyezte, hogy a növekedés az első negyedévben széles bázison nyugodott, ahhoz az iparágak többsége hozzájárult.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője azt emelte ki, hogy a várakozásoknak megfelelően a felhasználási oldalon a háztartások belső fogyasztása húzta leginkább a magyarországi GDP-t az első negyedévben.

Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzője arra figyelmeztetett, hogy a következő negyedévekben már a növekedés lassulása várható, részben bázishatások, részben a háború negatív hatásai miatt.

Címkék: gazdaság, gdp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.