Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Július 29. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Gépkatasztrófa a Liszt-reptéren

Gépkatasztrófa a Liszt-reptéren

Leszállás közben megcsúszott és egy földön guruló repülőgépbe csapódott egy Boeing 737-es a budapesti repülőtéren. A környéket robbanások rázták meg, a gépeket tűz borította be a gyakorlat forgatókönyve szerint.

Csütörtökön hajnalban, forgalommentes időben tartották meg a kényszerhelyzeti katasztrófavédelmi gyakorlatot a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A forgatókönyv szerint egy landoló B-737-es megcsúszott a leszállópályán, s belecsapódott egy guruló Tu-154-es teherszállító repülőgépbe. A két gépet elborították a lángok, majd hatalmas robbanások rázták meg a környéket. A gyakorlaton résztvevők - a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a repülőtéri Polgári Védelem, az Országos Mentő Szolgálat, a Budapest Airport Fegyveres Biztonsági Őrsége valamint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság emberei - komoly feladat előtt álltak, mivel több utas súlyosan megsérült, veszélyes rakomány, sőt egy fegyveres légimarsall is tartózkodott az egyik gépen.

Az alaposan előkészített gyakorlaton a tűzoltóknak igazi kerozintüzet kellett elfojtaniuk a kiszuperált gépek alá helyezett hatalmas tálcákból, a mentősöknek élethű „sérülteket” kellett ellátniuk, a repülőtéri polgári védelem biztosította helyszínt és a mentést, a reptéri fegyveres biztonsági őrök a magasban köröző rendőrségi helikopter reflektorfénye mellett fésülték át az erdőt a sötétben elkóborolt, halálra rémült utasok után kutatva.

A gyakorlat kétórás időtartamára be kellett zárni a budapesti repülőteret, akárcsak egy igazi katasztrófa helyzetnél - erről egyébként a légitársaságokat már időben értesítették. A gyakorlaton most először vetették be a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság két vadonatúj osztrák gyártmányú, Rosenbauer Panther típusú 6x6 összkerék meghajtású tűzoltószerét, amit a Budapest Airport vásárolt az RKI tűzoltóinak. (rá)

HavariaPress

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során