Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Május 02. 19:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Gólya strázsál a közvilágítási lámpán

Gólya strázsál a közvilágítási lámpán

Évtizedek óta fészkel gólya a Horváth Zoltán utcában. A nagy testű költöző madár jól alkalmazkodott a városi környezethez

Évtizedek óta fészkel gólya a Horváth Zoltán utcában. A nagy testű költöző madár jól alkalmazkodott a városi környezethez, mert fészke minden évben újabb és újabb gólyacsemetékkel népesül be. A hosszú, egyenes csőrű gázlómadár pár egyike idén „furcsa” szokást vett fel, napközben ugyanis gyakran strázsál a Horváth Zoltán – Halasi út kereszteződésének egyik közvilágítási lámpáján.


A madarak védelmére városunkban nagy hangsúlyt fektetnek. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kiskunfélegyházi csoportja, Meizl Ferenc vezetésével rendszeresen tart foglalakozásokat, készít madárodúkat.
Gyenes Attila, a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezésére márciusban húsz madárodút helyeztek ki a Dankó Pista, illetve a Marosvásárhely utcában. Az odúk alapul szolgálnak az idei évben kialakítandó belső, városi tanösvényhez, amely az országban elsőként valósul meg Kiskunfélegyházán. A tanösvény elkészítésében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakmai stábja fog segítséget nyújtani.
Néhány napja a „félegyházi” gyurgyalagok számára alakítottak ki fészkelőhelyet Bankfalu szélén, egy homokfal oldalában Dongó József önkormányzati képviselő kezdeményezésére, a környékben élők – szülők, gyermekek – segítségével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit