Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2022. Szeptember 23. 11:32, péntek | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Gólyaavatót tartottak a Mezgében

Gólyaavatót tartottak a Mezgében

Mint ahogy minden évben, idén is át kellett esniük a „tűzkeresztségen” a Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium elsős diákjainak.

A hat évfolyamra közel 150 diák nyert felvételt, akik már megkezdték első heteiket az iskola padjaiban, ám a gólyaavató tette őket hivatalosan is mezgésekké.

A jeles eseményre szeptember 22-én (csütörtökön) került sor az iskola tornacsarnokában, ahol elsőként osztálytánccal mutatkoztak be az újdonsült elsősök (kilencedikesek). Már ez megteremtette az alaphangulatot, hiszen a fülbemászó dallamok önmagukban is tapsra késztették a nézőközönséget, az egyedi koreográfiával előadott táncok pedig csak emelték a produkció fényét. A tetőfokára hágott hangulatnak köszönhetően pedig még Rózsa Pál igazgatót is sikerült megtáncoltatni, aki örömmel elfogadta a felkérést és együtt ropta a diákokkal a parketten.

Ezt követően különféle ügyességi és gyorsasági feladatokat kellett végrehajtaniuk az újdonsült mezgés osztályoknak. Így például portrékészítés az osztályfőnökről, szelfi-készítés a főtéren lévő Petőfi szoborral, toronyba rakott pohár egyensúlyozása, kiflisütés, ahol egy diákot pokrócba ültetve vitt két társa a „kemencébe” kisütni. Ötletes és változatos feladatokat kaptak idén is a kilencedikes diákok, akik mindezek teljesítésével valóban rászolgáltak a „mezgés” címre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.