Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2022. Szeptember 23. 11:32, péntek | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Gólyaavatót tartottak a Mezgében

Gólyaavatót tartottak a Mezgében

Mint ahogy minden évben, idén is át kellett esniük a „tűzkeresztségen” a Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium elsős diákjainak.

A hat évfolyamra közel 150 diák nyert felvételt, akik már megkezdték első heteiket az iskola padjaiban, ám a gólyaavató tette őket hivatalosan is mezgésekké.

A jeles eseményre szeptember 22-én (csütörtökön) került sor az iskola tornacsarnokában, ahol elsőként osztálytánccal mutatkoztak be az újdonsült elsősök (kilencedikesek). Már ez megteremtette az alaphangulatot, hiszen a fülbemászó dallamok önmagukban is tapsra késztették a nézőközönséget, az egyedi koreográfiával előadott táncok pedig csak emelték a produkció fényét. A tetőfokára hágott hangulatnak köszönhetően pedig még Rózsa Pál igazgatót is sikerült megtáncoltatni, aki örömmel elfogadta a felkérést és együtt ropta a diákokkal a parketten.

Ezt követően különféle ügyességi és gyorsasági feladatokat kellett végrehajtaniuk az újdonsült mezgés osztályoknak. Így például portrékészítés az osztályfőnökről, szelfi-készítés a főtéren lévő Petőfi szoborral, toronyba rakott pohár egyensúlyozása, kiflisütés, ahol egy diákot pokrócba ültetve vitt két társa a „kemencébe” kisütni. Ötletes és változatos feladatokat kaptak idén is a kilencedikes diákok, akik mindezek teljesítésével valóban rászolgáltak a „mezgés” címre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 24. 20:34, szombat | Helyi

Két autó ütközött az 5-ös főúton

A tűzoltók Városföld térségében, a Kiskunfélegyháza felé vezető szakaszon végzik a mentést.

2022. Szeptember 24. 08:45, szombat | Helyi

Hatvan éve nem ragyogott ilyen fényességgel a Jupiter

A Jupiter Nap körüli keringésének legfényesebb szembenállásába kerül szeptember 26-án. Az óriásbolygó 1963 óta most a legfényesebb, legközelebb tizenkét év múlva lesz hasonló a helyzet.

2022. Szeptember 22. 16:51, csütörtök | Helyi

Felborult egy teherautó az M5-ös autópályán

A baleset Kiskunfélegyháza térségében történt.

2022. Szeptember 22. 14:10, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.