Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2013. Április 11. 16:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Gőzerővel folyik a külső úszómedence rekonstrukciója

Gőzerővel folyik a külső úszómedence rekonstrukciója

A terveknek megfelelően halad a városi strand külső úszómedencéjének felújítása

A terveknek megfelelően halad a városi strand külső úszómedencéjének felújítása. A szakemberek elsőként a medence felső, vízből kiálló peremről bontották le a csempéket, majd megkezdődött a mélyalapozás, a kiegyenlítő, a vízzáró rétegek felhordása. Ezt követően kerülnek helyükre új csempék, javítják ki a medence fugáinak hibáit. A 3,9 millió forintba kerülő beruházással május első hetére készül el a kivitelezést végző cég. Mindezen túl a strand valamennyi külső medencéjét is rendbe teszik – tájékozatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Balla László alpolgármester.
Min arról már korábban beszámoltunk, megállapítást nyert, hogy az öt esztendeje átadott kültéri medence föld feletti szegélyén a csempeburkolat mállik, a burkolólapok leesnek. Mivel a részleges javítás nem vezet eredményre, szükségessé vált a medence felső részének rekonstrukciója. A beruházásra 3,9 millió forintot szavazott meg a képviselő-testület. Képviselői javaslatra igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálat indult annak érdekében, hogy kiderüljön történt-e mulasztás, illetve megállapítható-e a kivitelező felelőssége a medence ilyen mérvű állagromlása miatt. Amennyiben ez bebizonyosodik, a szakvélemény birtokában tud majd érvényt szerezni igazának a város.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 11:47, szombat | Helyi

Miért jó adni (és nem csak karácsonykor)?

Világszerte szeretteink megajándékozása a karácsony egyik legjellegzetesebb szokása, amely a tudomány szerint legalább annyira pozitívan hat magára az ajándékozóra is, mint arra, akit meglepnek az ajándékkal.

2021. December 04. 11:46, szombat | Helyi

Államilag hitelesített szoftverrel törölhetők véglegesen a tartós adathordozókon tárolt adatok

Az új megoldás főként akkor tesz jó szolgálatot, ha az eszköztől gazdája megválna, és nem akarja, hogy az új tulajdonos hozzáférjen a rajta tárolt személyes adatokhoz.

2021. December 03. 19:27, péntek | Helyi

Kamion és kisbusz karambolozott az 542-es főúton

A tűzoltók Kiskunfélegyháza térségében végzik a mentést.

2021. December 03. 11:16, péntek | Helyi

Árokba csapódott egy autó az 5-ös főúton

A baleset a Kiskunfélegyháza és a petőfiszállási elágazás közötti szakaszon történt.