Városlista
2022. december 10, szombat - Judit

Hírek

2013. Április 11. 16:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Gőzerővel folyik a külső úszómedence rekonstrukciója

Gőzerővel folyik a külső úszómedence rekonstrukciója

A terveknek megfelelően halad a városi strand külső úszómedencéjének felújítása

A terveknek megfelelően halad a városi strand külső úszómedencéjének felújítása. A szakemberek elsőként a medence felső, vízből kiálló peremről bontották le a csempéket, majd megkezdődött a mélyalapozás, a kiegyenlítő, a vízzáró rétegek felhordása. Ezt követően kerülnek helyükre új csempék, javítják ki a medence fugáinak hibáit. A 3,9 millió forintba kerülő beruházással május első hetére készül el a kivitelezést végző cég. Mindezen túl a strand valamennyi külső medencéjét is rendbe teszik – tájékozatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Balla László alpolgármester.
Min arról már korábban beszámoltunk, megállapítást nyert, hogy az öt esztendeje átadott kültéri medence föld feletti szegélyén a csempeburkolat mállik, a burkolólapok leesnek. Mivel a részleges javítás nem vezet eredményre, szükségessé vált a medence felső részének rekonstrukciója. A beruházásra 3,9 millió forintot szavazott meg a képviselő-testület. Képviselői javaslatra igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálat indult annak érdekében, hogy kiderüljön történt-e mulasztás, illetve megállapítható-e a kivitelező felelőssége a medence ilyen mérvű állagromlása miatt. Amennyiben ez bebizonyosodik, a szakvélemény birtokában tud majd érvényt szerezni igazának a város.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 09. 18:16, péntek | Helyi

Cipővásár a Berkemann-nál

Cipővásár lesz 2022. december 10-én, szombaton 8-12 óráig a gyár területén (a vágóhíd mögött; Kiskunfélegyháza, Majsai út 30.).

2022. December 09. 13:00, péntek | Helyi

Cipővásár a Berkemann-nál

Cipővásár lesz 2022. december 10-én, szombaton 8-12 óráig a gyár területén (a vágóhíd mögött; Kiskunfélegyháza, Majsai út 30.).

2022. December 09. 12:07, péntek | Helyi

Baleset történt Kunszállás közelében

Az 5401-es úton félpályán halad a forgalom.

2022. December 08. 13:53, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban friss anyakönyvi híreinket olvashatják.