Városlista
2022. október 8, szombat - Koppány

Hírek

2015. Július 26. 09:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: gartentipps.com

Grillezés az erkélyen

Grillezés az erkélyen

Tombol a nyár és vele együtt a grillszezon. De mi van, ha Neked erkélyed van, de sütögetni szeretnél? Ha ezekre odafigyelsz, nem lesz akadálya.

Tombol a nyár és vele együtt a grillszezon. Egy családi házas, vagy nyaralókkal tarkított utcán végigsétálni, pláne éhes gyomorral nagy kihívás, hiszen szinte mindenhonnan a grillezett finomságok illata árad. De mi van, ha Neked erkélyed van, de sütögetni szeretnél? Ha ezekre odafigyelsz, nem lesz akadálya.

Természetesen ez függ az erkélyed nagyságától is, illetve attól, hogy milyen szomszédokkal áldott meg a sors. Ha szerencséd van, nem lesz ellene kifogása, sőt, akár még közös grillpartyt is tarthattok. De ha ennyire nem „bandáznátok”, akkor a következő szabályokat mindenképp tartsd be:

Ha eddig nem tetted, a nagy „kaja-kaland” előtt mindenképp olvasd el a ház házirendjét, esetleg kérdezd ki a közös képviselőt ezzel kapcsolatban.

Természetesen a szomszédokat időben értesítsd a készülő grillpartyról (Ha vagytok olyan viszonyban, vicces meghívót is készíthetsz neki!

Figyelj arra, hogy a füst, vagy az illatok ne szálljanak be sem a Te, sem a szomszédok ablakán.

Ha viszonylag nagy társaságot hívsz, és a party folytatásaként beszélgetős, nevetős, zenés programot terveztek, este inkább vegyetek vissza a hangerőből. Pláne, ha gyerkőc is lakik valamelyik szomszédban.

Milyen óvintézkedéseket tegyél még, ha az erkélyeden szeretnél grillezni?

1. Nem mindegy a grill típusa
Az erkélyen a hagyományos faszenes grill nem a legjobb választás. Keress inkább elektromos, vagy gázzal működő grillezőt. Ezek előnye, hogy nem keletkezik füst, így maximum az isteni húsok, zöldségek illata zavarhatja a szomszédban lakókat. A gázzal működő grill előnye az elektromossal szemben, hogy nem kell hozzá áram, jobban szabályozható a hőmérséklete, és egyáltalán nem füstös. Ezzel szemben nagyobb helyet foglal, mint az elektromos. Mérd fel, melyik lenne számodra az ideális!

2. Tarts távolságot!
Figyelj rá, hogy olyan helyre állítsd fel a grillt, hogy kellő távolságban legyen mindentől és mindenkitől. Ügyelj rá, hogy a gyerkőc ne nagyon tudja megközelíteni, pláne ne játsszon mellette, körülötte.

3. Víz, nem csak az iváshoz
Biztos, ami biztos, az erkély egyik sarkába készíts be egy vödör vizet, hátha valami lángra gyúlna. Ám arra figyelj, hogy az égő olajat ne a próbáld vízzel oltani! Szerezz be egy kisebb méretű tűzoltó készüléket. Kis kiadás, de nagy segítség, ha baj van.

4. Ha mégis a hagyományos grillezőt választanád
Ha a hagyományos, faszenes grillezés mellett döntesz, tényleg szólj még időben a szomszédoknak! Te sem örülnél, ha valaki miatt dőlne be hozzád az olajos, grilles füst. Az időben való figyelmeztetés nem csak a szagok miatt fontos! A faszén égésekor szénmonoxid keletkezik, mely zárt térben akár mérgező is lehet. Örülni nem biztos, hogy fognak a szomszédok, de legalább időben be tudják zárni az ablakokat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 05. 08:36, szerda | Bulvár

Ismét Budapestre jön a Depeche Mode

A koncertnek a Puskás Aréna ad otthont jövő nyáron.

2022. Szeptember 28. 10:57, szerda | Bulvár

Puskás-Dallos Peti ezt reméli a 2042-es évtől

2022. Szeptember 19. 08:03, hétfő | Bulvár

Eljegyezték az Operettszínház balerináját, aki egy budapesti házomlásnál sérült meg súlyosan

Eljegyezték Tóth Nikolettet, a Budapesti Operettszínház balerináját, aki nyáron szenvedett súlyos sérüléseket a fővárosban, miután az Aradi utca és Jókai utca sarkán a homlokzati fal és tetőszerkezet elemei hullottak az utcára.

2022. Szeptember 11. 15:01, vasárnap | Bulvár

Kiemelték a Dunából az elsüllyedt Teslát

A nagy értékű gépkocsi még kedden csúszott a folyóba a tököli komplehajtónál.