Hírek
2022. Szeptember 28. 08:34, szerda |
Helyi
Forrás: bacskiskun.hu
Guinness rekord Fülöpszálláson
23.36 négyzetméteres, 425 kilogrammos hidegtálkollekciót készítettek, amiből 124 kg volt a faragott zöldség.
A Kígyósi Csárda aligha ismeretlen bárki előtt is. Varga Károly világhírű mesterszakács, zöldségszobrász is a csárda csapatát erősíti, a mostani rekord azonban Balogh Martin nevéhez kötődik. A fiatal konyhafőnök ötletét valósította meg a szakács grémium a hétvégén, amikor is 23.36 négyzetméteres, 425 kilogrammos hidegtálkollekciót készítettek, amiből 124 kg a faragott zöldség volt. Az érdemi munka már egy héttel korábban kezdődött el. A 18 fős csapat közel 1000 órát dolgozott azon, hogy elkészüljön a rekord nagyságú hidegtál, amire csülök galantin, rétegezett sajttorta, gombával és sajttal töltött sertéskaraj, aszalt szilvával és sonkával töltött pulykamell, mintegy ötven kilogramm felvágott, tíz kilogramm előre lekockázott füstölt sajt, uborka, paprika, lilahagyma került. A díszítőelemeket Varga Károly Olimpiai és Világbajnok mesterszakács faragta meg.
A magyar Guinness-rekorder csapat tagjai voltak: Varga Károly, Balog Martin, Körmendi Lajos, Pottondi Nándor, Pető Mátyás, Balogh Tamás, Varga Viktória, Vékony Aranka, Mátyás Aranka, Buda Enikő, Gyenes László, Janosics Bence, Karsai Ádám, Kis Dávid, Janosics Dominik, Dezső Dorina, Markó István, Kozari István.
A hidegtálat, amilyen Magyarországon korábban még sosem készült, bárki megcsodálhatta a fülöpszállási Művelődési Házban és természetesen száznál is többen laktak jól a sok finomságból.
A Kígyósi Csárda aligha ismeretlen bárki előtt is. Varga Károly világhírű mesterszakács, zöldségszobrász is a csárda csapatát erősíti, a mostani rekord azonban Balogh Martin nevéhez kötődik. A fiatal konyhafőnök ötletét valósította meg a szakács grémium a hétvégén, amikor is 23.36 négyzetméteres, 425 kilogrammos hidegtálkollekciót készítettek, amiből 124 kg a faragott zöldség volt. Az érdemi munka már egy héttel korábban kezdődött el. A 18 fős csapat közel 1000 órát dolgozott azon, hogy elkészüljön a rekord nagyságú hidegtál, amire csülök galantin, rétegezett sajttorta, gombával és sajttal töltött sertéskaraj, aszalt szilvával és sonkával töltött pulykamell, mintegy ötven kilogramm felvágott, tíz kilogramm előre lekockázott füstölt sajt, uborka, paprika, lilahagyma került. A díszítőelemeket Varga Károly Olimpiai és Világbajnok mesterszakács faragta meg.
A magyar Guinness-rekorder csapat tagjai voltak: Varga Károly, Balog Martin, Körmendi Lajos, Pottondi Nándor, Pető Mátyás, Balogh Tamás, Varga Viktória, Vékony Aranka, Mátyás Aranka, Buda Enikő, Gyenes László, Janosics Bence, Karsai Ádám, Kis Dávid, Janosics Dominik, Dezső Dorina, Markó István, Kozari István.
A hidegtálat, amilyen Magyarországon korábban még sosem készült, bárki megcsodálhatta a fülöpszállási Művelődési Házban és természetesen száznál is többen laktak jól a sok finomságból.
EZ IS BÁCS-KISKUN!
Fotó: Hodován László/Facebook
Ezek érdekelhetnek még
2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi
105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni
Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.
2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi
Anyakönyvi hírek
Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.
2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi
Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében
A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.
2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi
Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot
A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.