Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Augusztus 24. 13:09, vasárnap | Helyi
Forrás: Varga Ferenc

Győzelemmel kezdte a szezont a KHTK

Győzelemmel kezdte a szezont a KHTK

A megyei I. osztályú bajnokság második fordulójában az előző szezon bajnoka a Kecskeméti LC csapatát fogadta. Az első fordulóra kiírt Kiskunhalas FC – KHTK összecsapást november 29-én pótolják a csapatok.

Kiskunfélegyházi HTK – Kecskeméti LC 6 – 1 (3-1)

Kiskunfélegyháza, 350 néző. 2014. 08. 23- Szombat 17: 00
Vezette: Vörös Gábor (Fülöp József, Kolozsvári Norbert)

KHTK: Jelen – Szabó T., Vojtovics, Némedi, Golovics (Fekete T.), Ábel (Lapsánszki), Palásti, Csurka (Katona B.), Tóth I. (Balog M.), Balog Sz., Vékes (Zs. Juhász) Vezetőedző: Némedi Norbert. Edző: Nádasdi Péter.

Kecskeméti LC: Beke – Kneiszel, Kovács, Pap (Nagy T.), Molnár, Péntek, Nagy L., Faragó,(Horváth), Ihos (Kákonyi), Márki, Illés. Vezetőedző: Márton Pál.

Gólszerzők: Balog Sz. (38.), (41.), (84.), Ábel (14.), Palásti (55.), Balog M.(81.) illetve Molnár (24.)
Jók: Balog Sz., Ábel, Palásti, Vojtovics illetve Kneiszel, Molnár, Faragó.
Sárga lap: Palásti, Balog Sz. illetve Kneiszel, Horváth.

A mérkőzés megkezdése előtt köszöntötték a Kiskunfélegyházi Vasas legendás játékosait, akik ötven évvel ezelőtt l964. augusztus 13-án elütötték a továbbjutástól az MTK csapatát és bejutottak a legjobb 16 csapat közé a Magyar Kupában, a 2-2-es eredménnyel. A város vezetői, Kapus Krisztián polgármester és Balla László alpolgármester oklevéllel és egy-egy üveg „Petőfi bora” nedűvel ajándékozta meg a legendás játékosokat. A KHTK labdarúgói szintén egy-egy üveg borral és csapatszászlóval lepték meg az ünnepelteket.

A bajnoki összecsapás gyászszünettel kezdődött, Holló József szurkolóra emlékeztek a csapatok és a szurkolók. A kezdőrúgást Lénárt József főszurkoló végezte el, 60. születésnapjára lepte meg családja.

Nagy iramban indult a bajnoki összecsapás, a vendégek fiatal játékosokból álló csapata szervezetten lezárta a területeket. A hazaiak többet birtokolták a labdát, több veszélyes támadást kezdeményeztek, de a vendégek kontráiban is volt veszély. A 14. percben a címvédő megszerezte a vezetést, Balog Sz. átadására Ábel érkezett és 25 méterről ritkán látható hatalmas gólt szerzett ballábas lövésével, 1-0. Magabiztosabb lett a hazaiak játéka, de a vendégek is nagyon igyekeztek, a 24. percben egyenlítettek. Egy jobb oldalról pontrúgásból a védők mögé ívelt labdára Molnár érkezett, kapásból laposan kilőtte a bal sarkot, 1-1.
Az egyenlítés után nagyobb tempóra váltottak a hazaiak, Csurka és Balog Sz. előtt voltak komoly gólhelyzetek, de a vendégek kapuvédője Beke hárított.
A hazai fölény a 38. percben góllá érett, a baloldalon Tóth I. lerázta védőjét, beadására Balog Szabolcs érkezett és a kapu jobboldalába fejelt, 2-1.
Szünet előtt tovább növelte előnyét a hazai csapat, Szabó T. lendületesen kitört, már a tizenhatoson belül járt, amikor buktatták. A megítélt büntetőt Balog Sz. biztosan értékesítette, 3-1.

Szünet után is folytatódott a hazaiak szervezett játéka, pontos labdajáratással építkeztek és az 55. percben ismét gólnak örülhettek a hazai szurkolók. Tóth I. pontos átadására Palásti érkezett, egy igazítás után ballal 18 méterről a jobb felső sarokba lőtt, 4-1. Nagy kedvvel játszott a hazai együttes, jól szálltak be a cserejátékosok is, mindenki nagyon igyekezett. A 81. percben tovább nőtt az előny. Zs. Juhász nagyszerűen indította Balog Szabolcsot, aki pontosan beadott és az érkező Balog Máté közelről nem hibázott, 5-1.
Három perccel később a 84. percben ismét ígéretes akciót követően Balog Máté továbbítását az üresen maradt Balog Szabolcs váltotta gólra, 6-1.

A mérkőzés összképe alapján a címvédő hazaiak az első félóra játékától eltekintve végig domináltak, minden igyekezetükkel azon voltak, hogy győzelemmel kezdjék a szezont. Az új játékosok gyorsan beilleszkedtek, látszott, hogy mindenki akarja a sikert. Egy nagyon szimpatikus csapatot, akik játéka a végére szétesett, ilyen arányban is megérdemelten győztek le.

Némedi Norbert, a KHTK vezetőedzője: Nem számítottam ilyen nagy arányú győzelemre, bár az első félidőben volt egy döcögős szakasz. Az előző két évben nem jól kezdtük az idényt, most elégedett lehetek a nyitánnyal. Stabil játékunk gólokban is megmutatkozott, amikor az ellenfelünk kezdett feljönni, sikerült gólokkal válaszolni. Ennél jobb kezdésről nem is lehet álmodni.

Márton Pál, a KLC vezetőedzője: Nehéz a sorsolásunk, ma is nehéz mérkőzésre számítottam. A mérkőzésen voltak olyan elemek, amiből tanulhattunk. Tudtuk, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Más vizeken evezünk, mint a Félegyháza jelenleg, de azon vagyunk, hogy 2-3 év múlva erre a szintre jussunk. Gratulálok a hazaiaknak.

Varga Ferenc

U-21-es mérkőzés eredménye:
Kiskunfélegyházi HTK – Kecskeméti LC 1 – 4 (0-2)
Gólszerzők: Tóth István illetve Bende Ádám 2, Benkovics Zsolt, Farkas Márk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.