Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Június 20. 11:23, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Győzött a bajai halászlé

Győzött a bajai halászlé

Idén 26 csapat nevezett a III. Halászlé-főző versenyen, melyet június 18-án délután rendeztek meg Kiskunfélegyházán, a Kőfaragók terén.

A jeles eseményt Balla László alpolgármester főszervező nyitotta meg. Beszédében kihangsúlyozta milyen nagy örömmel tölti el, hogy idén is ilyen nagyszámú érdeklődés mellett zajlik a főzőverseny. A megjelenteket pedig biztosította, ezúttal is kiváló előadók fogják színesíteni a színpadon a programok sorát, így az ínycsiklandó ételek elfogyasztása mellett még ezért is érdemes a Kőfaragók terén eltölteni a délutánt és estét.

Az elkészült finomságokat – melyek között a halászlén kívül túrós csusza, haltepertő, sőt még csirkepaprikás is volt – szakmai zsűri (Rácz Lajos és Illés Gyula séf és Berki Zoltán tiszteletbeli zsűritag) bírálta. Az ünnepélyes eredményhirdetésre pedig késő délután került sor.

1. Varga György (Baja)
2. Buza Flórián (Kiskunfélegyháza)
3. Kucsora László, Dósa László (Félegyházi Birkózók)

Különdíj:

  • Cseh Imre
  • Faragó Ferenc
  • Pékvarázs csapata

Az esemény ezúttal is jótékony céllal került megrendezésre. Az ételjegyekből és a támogatásokból 813 ezer forint gyűlt össze, melyből idén Berki Fanni emlékére, augusztusban egy balesetmegelőzési tábort szeretnének megvalósítani a szervezők, általános iskolás gyermekek részére.

A nap folyamán számos fellépő biztosította a jó hangulatot. Többek között fellépett a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar, a Padkaporos Táncegyüttes, dr. Tóth Ákos és a Brilli-Art Stúdió fiatal táncosai. Az esti táncos kikapcsolódáshoz pedig Csibe és Barátai járultak hozzá élőzenéjükkel.

A rendezvényen tiszteletét tette a tavalyi jótékonysági rendezvény támogatottja, Farkas Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester is, aki azóta a fogyatékos sportolók fedettpályás atlétikai versenyén országos bajnok lett, az F57-es (lábsérült) kategória, súlylökés versenyszámában. Örömmel mesélte el a megjelenteknek, hogy mennyi jó dolog történt a tavalyi rendezvény óta életében. Újra a tűzoltóságon dolgozhat, igaz más státuszban, mint korábban, de ez is óriási öröm számára. Minden napja tevékenyen telik, hiszen a munka mellett gőzerővel készül a versenyekre. Egyúttal kihasználta az alkalmat, hogy megköszönje a sok-sok támogatást, melynek segítségével mindig sikerült átlendülnie a mélypontokon és végre újra teljes életet élhet.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.