Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. December 21. 11:09, csütörtök | Helyi
Forrás: Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium

Ha karácsony, akkor segítség

Ha karácsony, akkor segítség

A Közgé és a Katolikus Karitász – Caritas Hungarica közös adománygyűjtő akciója.

Mi a karácsony legfontosabb üzenete? A szeretet, az összetartozás családunkkal, rokonainkkal, barátainkkal. Megállunk egy pillanatra, letesszük a mindennapok gondjait, meghitté varázsoljuk otthonunkat, ajándékokkal kedveskedünk szeretteinknek. Ebben az ünnepi időszakban különösen fontos, hogy gondoljunk azokra az embertársainkra, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy mindezt megtegyék, mert a mindennapi túlélés is nagy gondot okoz számukra.
Ez a felismerés indította arra Gálfi Zsolt tanár urat és iskolánk, a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának tanulóit, hogy a Katolikus Karitásszal együttműködve tartós élelmiszer gyűjtsenek a félegyházi rászorulóknak.
Az adventi időszakra meghirdetett gyűjtés sikerrel zárult. 49 helybeli családnak tudtunk egységcsomagot összeállítani, egyenként 3-4000 Ft értékben. A csomagok lisztet, cukrot, étolajat, konzerveket, narancsot tartalmaznak és természetesen nem maradtak ki a fa alá tehető finomságok, a csokoládé és az édes és sós nassolni, ropogtatni valók sem. A csomagokat vállalt közösségi szolgálatuk keretében közgés diákok állították össze. Reméljük egy kis örömet csempésztünk ezzel a megajándékozott családok életébe!
Kedves közgés diákok, kedves tanár úr, köszönjük szépen az önzetlenséget és a sok fáradozást! Jövőre folytatjuk.

A Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium tantestülete

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.