Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Augusztus 07. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: egyazegyben.com

Ha nem akarsz költeni belépőkre, menj ezekre a szabadstrandokra

Ha nem akarsz költeni belépőkre, menj ezekre a szabadstrandokra

A Balatont sajnos nem lehet olcsón megúszni, de egy kis odafigyeléssel jelentősen csökkenthetjük a kiadásokat.

Például azzal, hogy a családi strandoláshoz nem fizetős strandot, hanem valamelyik ingyenes fürdőhelyet választjuk.

Ehhez a választáshoz szeretnénk segítséget nyújtani balatoni szabadstrand-ajánlónkkal.

1. Balatonakarattya, Gumirádli strand
Szabadstrand lombos fákkal, kevésbé kezelt pázsittal. A strand egyik részén gyerekekkel is lehet pancsolni (itt a meder apró kavicsos). Büfével, homokozóval, famászókával felszerelt.

2. Balatonkenese, Alsóréti szabadstrand
Lépcsőkön lehet bejutnia vízbe vagy a nádasba vágott hangulatos ösvényen keresztül. Kisgyerekek remekül el tudnak szórakozni ezen a partszakaszon, mert alkalmuk nyílik nagyokat homokozni (sarazni) és várat építeni. Sajnos viszonylag kevés árnyékos részt lehet itt találni, ezért napernyőt feltétlenül vigyünk magunkkal. A parkolás a környező utcákban ingyenes volt eddig.

3. Tihanyi szabadstrandok
A népszerű félszigeten több szabadstrand is működik. Parti sávja ugyan keskeny, de a közúti forgalom ennek ellenére sem zavarja a strandolni vágyókat. Kisebb csobbanásra érdemes a tihanyi szabadstrandokat választani, illetve ha jövet-menet szeretnénk gyorsan felfrissíteni magunkat. Gödrösi szabadstrand: csodálatos panorámában gyönyörködhetünk, a parkolás fizetős. Somoso szabadstrand: ez a szabadstrand esik a legközelebb a faluhoz, a parkolás szintén fizetős. Rév szabadstrand: fás, árnyékos, kutyákat is be lehet vinni a vízbe.

4. Zamárdi, Keszeg utcai szabadstrand

A pázsit ugyan gondozott, de fás-árnyékos terület viszonylag kevés van itt, ezért édemes sátorral, napernyővel érkezni. A strand amúgy a Balaton egyik legkitűnőbb panorámájával rendelkezik.

5. Balatonföldvári szabadstrandok
Balatonföldvár 3 km hosszan kiépített ingyenes strandjaival nyújtja a déli part minden előnyét (mélyülés mentes, finom föveny), melyek a kisgyermekes családok számára a biztonságos fürdőzést ígérnek. Központi strand: gyönyörű platánsorral szegélyezett parttal, az alja sajnos erősen hínáros. Nyugati strand: ma már szintén ingyenes, hatalmas fák adnak árnyékot, gyerekeknek homokozó, néhány hinta. Keleti strand: Balatonföldvár határánál található, az elmúlt években minden nap be lehetett kapcsolódni animátor vezette gyerekprogramokba.

6. Balatonöszöd, községi szabadstrand
A helyiek csupán "ligetesként" emlegetik a strandot, ami hivatalosan nem is számít strandnak (fürdeni azért lehet). Játszótér és vízi bicikli is rendelkezésre áll, a strand előtti parkolás ingyenes volt korábban.

7. Balatonboglári szabadstrand
Boglár szintén több ingyenes stranddal kényezteti a látogatóit, ezek közül a legnagyobbat Platán strandnak hívják, ami minden kényelmi szempontnak megfelel. A közelben szenzációsan jó (fizetős) vízi park is működik, amit a gyerekek imádnak. A boglári strand egy igazi gyerekparadicsom, ahol több ötletesen kialakított játszótér megtalálható. Kisgyerekkel is és nagyokkal is kitűnő választás.

8. Balatonfenyvesi szabadstrandok
Nagystrand: Balatonfenyves központi részén található, ami a legnagyobb szabadstrandnak számít a településen. Nem régen alakították ki a lassan mélyülő, homokos strandrészt, emiatt kisgyerekes családok előszeretettel keresik fel újabban. Csalogány-közi Szabadstrand: 400 méter hosszúságú strand gondozott pázsittál, árnyat adó fákkal, vizes blokkokkal. Balatonfenyves-alsó Szabadstrand: egy körülbelül 30 méter hosszú bejárón lehet bejutni a Balatonba. Sekély vize miatt alkalmas kisgyerekkel való fürdőzésre. A bejáratnál mászókák, hinták, homokozók, büfék. István király utcai szabadstrand: Fenyőstrandként is emlegetik, ahol játszótér is működik. Pozsony utcai szabadstrand: családias hangulatú partszakasz, kisgyerekeknek ideális.

9. Balatonkeresztúr szabadstrand
Csodálatos kilátással, hamisítatlan balatoni hangulattal, nádas szegélyezte stéggel, sekély vízzel várja a kisgyermekkel érkezőket (is).

10. Balatonberény, Csicsergő sétányi szabadstrand
Közvetlenül a fizetős strand mellett található, ami tulajdonképpen egy 100 méter hosszú gondozott füves terület. A Balatont lejárókon lehet megközelíteni. Parkolni a korábbi években ingyenesen lehetett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.