Városlista
2022. november 26, szombat - Virág

Hírek

2015. Július 05. 12:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: gesund.at

Ha nyaral a patika

Ha nyaral a patika

Avagy mit vigyünk magunkkal nyaralásra a gyógyszerek közül?

Emlékszem, gyermekkoromban bárhová is indultunk, bármilyen járművel (nálunk a „bármi” a busz és az autó fogalmában ki is merült), mindig volt nálunk „utazás elleni gyógyszer”. Ami persze nem az utazást akadályozta, hanem a kanyargós utak okozta hányingert.

Ez a kis bogyó most már a mi (a párom és én) „utazós” gyógyszertárunkban is ott lapul. De mi az, amit még érdemes magunkkal vinni, ha nyaralni indulunk, akár kettecskén, akár gyerekekkel, akár baráti társasággal.

Ami mindenképp kerüljön be a „nyaralós patikádba”
Sérülés esetén jól jön a fertőtlenítőszer, sebhintőpor, ragtapasz, steril kötszer. Ezek csak az apróbb bajok esetén elegendőek. Mélyebb vágott, szúrt sebek esetén szakszerűbb ellátás szükséges.

Ha még úton vagyunk, vagy ott vár ránk egy hosszabb autós, buszos, esetleg a hajós túra, mindenképpen legyen nálunk olyan gyógyszer, mely az esetleges hányingert, rosszullétet, émelygést csillapítja.

Azt már nyilván a párok, család is kitapasztalta, melyek azok a gyógyszerek, melyek a különféle fájdalmak (fej, fül, derék, ízületi stb.) esetén hatásosak lehetnek. No, ebből mindenképp kerüljön egy adag a gyógyszeres csomaghoz. De megeshet, láz csillapításáról is gondoskodnunk kell, úgyhogy az erre alkalmas kapszula, szirup is megutaztatható.

A fent említett láz lehet napszúrástól is, de okozhatja valamilyen vírusok fertőzés, esetleg megfázás is. Utóbbi járhat náthával, köhögéssel is. Erre mindenképp vigyünk valamilyen köhögéscsillapítót, meghűlés elleni forró italport.

  • Ha nem amiatt görcsölünk, hogy jól sikerüljön a nyaralás, hanem egyéb, emésztési, vagy menstruáció okozta fájdalmaink vannak, mindenképp legyen kéznél valamilyen jól bevált görcsoldó.
  • Ha már a görcsöknél tartunk, a túlzásba vitt evészet, ivászat a hasmenés mellett szélgörcsöket is okozhat. Ezek csillapítására is szükségünk lesz, ha felhőtlen pihenést szeretnénk.
  • Napégés, szúnyog-, illetve rovarcsípés esetén keletkező kellemetlen, fájdalmas pirosság enyhíthető valamilyen hűsítő krémmel. Ha egy idegen rovar úgy gondolta, mi leszünk a délutáni csemegéje, a magunkkal vitt kalcium (ampulla vagy pezsgőtabletta formájában) enyhítheti a csípéssel járó kellemetlenségeket. Hogy megelőzzük a szúnyog- és rovartámadást, legyen nálunk a jól bevált riasztóspray is.
  • Ne feledkezzünk meg az intim területek védelméről nyaralás idején sem, az intim mosakodót, törlőkendőt, kézfertőtlenítőt se hagyjuk otthon. És bármilyen szabályos a ciklusunk, azért mindig legyen nálunk elegendő, betét, tampon.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 16. 09:52, szerda | Bulvár

Különös baleset történt a 86-oson - Forró hűtőfolyadék spriccelt a sofőr lábára

A Szeleste felé tartó személyautóban haladás közben elrepedt egy cső és a sofőr lábánál forró hűtőfolyadék ömlött az utastérbe. Az autó vezetője a fájdalomtól jobbra húzta a kormányt és az autó árokba hajtott.

2022. November 13. 09:12, vasárnap | Bulvár

Szándékosan feltartotta a mentőautót, 8 hónap letöltendőt kapott

Az eset Angliában történt, a sofőr büntetését felfüggesztették.

2022. Október 24. 19:19, hétfő | Bulvár

Szállj be a #challenge-be, és találkozz a VALMAR duóval!

Játékra invitál Marics Peti és Valkusz Milán minden tiktokert, a szerencsések pedig eltölthetnek egy délutánt az énekes duóval egy lemezstúdióban.

2022. Október 21. 15:02, péntek | Bulvár

Kevin Spacey-t felmentették a szexuális zaklatás vádja alól New Yorkban

Kevin Spacey amerikai színészt felmentette a szexuális zaklatás vádja alól egy New York-i bíróság - számolt be róla a BBC hírportálja pénteken.