Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2022. Szeptember 20. 15:13, kedd | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

Ha ősz, akkor kórustúra

Ha ősz, akkor kórustúra

Épp, hogy elkezdődött az új tanév, és máris táborozni mentek a Batthyány
Lajos Általános Iskola negyedik, ötödik és hatodik „z” osztályok tanulói.

Az osztályfőnökök vezetésével, kiegészülve kisérő pedagógusokkal a már hagyományos kórustúrára utaztak a gyerekek.

A helyszín az idén is a Zánkai Erzsébettábor volt, mely 2 éjszakára adott otthont a táborozóknak. Az odafelé vezető úton az északi part „fővárosában”, Balatonfüreden városnéző kisvonatozás volt a program, délután pedig már a Balaton vizét szelték a tábori hajóval. Másnap reggeli után játékos fizikai kísérleteket tekintették meg, majd elfogyasztotték ebédjüket. Kora délután a közben eleredő eső ellenére felmásztak a Hegyestűre, melyről csodálatos panoráma tárult a kirándulók elé.

Elutaztak Keszthelyre, ahol megcsodálták a Festetics kastélyt. A tükörterembe érve Nagyné Mészáros Erika tanárnő, karvezető irányításával, Molnár Elvira ének tanárnő segédletével hamar összeállt a kórus, mely szépen szólt a jó akusztikájú, csillogó helyiségben. A rögtönzött előadást még a teremőr és az épp ottlévő látogatók is megtapsolták.

Az utolsó napon a rendrakásé és a pakolásé volt a főszerep, majd zárásként szólampróba következett, melynek végeztével értékelték a Balaton-felvidéki 2 és fél napot. Útközben a Tihanyi Levendula Manufaktúra kiállítását tekintették meg. Megismerhették az 1920-as években kezdődött történetet, mely emléket állít egy elkötelezett ember, Bittera Gyula munkásságának. A táborozók szinte érezték Tihany színeit, illatát, megismerhették a település méltán világhírű hagyományait, mely szoros kapcsolatban áll a világgal.

A Batthyány Iskolában is őrzik a hagyományokat, ezért is tartják a közösségformáló táborokat és kórustúrákat. A hagyományokat, melyek összekötik az embert és a környezetet.

Fotó: batthyanyiskola.hu

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 24. 20:34, szombat | Helyi

Két autó ütközött az 5-ös főúton

A tűzoltók Városföld térségében, a Kiskunfélegyháza felé vezető szakaszon végzik a mentést.

2022. Szeptember 24. 08:45, szombat | Helyi

Hatvan éve nem ragyogott ilyen fényességgel a Jupiter

A Jupiter Nap körüli keringésének legfényesebb szembenállásába kerül szeptember 26-án. Az óriásbolygó 1963 óta most a legfényesebb, legközelebb tizenkét év múlva lesz hasonló a helyzet.

2022. Szeptember 23. 11:32, péntek | Helyi

Gólyaavatót tartottak a Mezgében

Mint ahogy minden évben, idén is át kellett esniük a „tűzkeresztségen” a Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium elsős diákjainak.

2022. Szeptember 22. 16:51, csütörtök | Helyi

Felborult egy teherautó az M5-ös autópályán

A baleset Kiskunfélegyháza térségében történt.