Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Április 11. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: - szerk. -

Ha támad a vakond

Ha támad a vakond

Vakond ellen védekezni igazán nyűgös feladat. Az elején szeretném leszögezni, védett állatról beszélünk.

Vakond ellen védekezni igazán nyűgös feladat. Az elején szeretném leszögezni, védett állatról beszélünk. Végigpróbáltam már mindent, hasonló cipőben jártam hosszú évekig én is. A füstpatron, ami kapható rágcsálók ellen, az pont arra volt elég, hogy a szomszédba átkergessem az állatot, ahonnan hamar visszatalál. Az elemes, napelemes vakondriasztót sajnos nem egyszer maga a vakond borította ki a földből. Az üreg bejáratába rejtett gázolajos rongy pedig környezetszennyező, ezért ezt ugyan nem próbálta, de ha az egyéb gázosodó szerek ellen eltorlaszolja az állat az üreget, akkor gondolom a gázolaj átható szaga ellen is így védekezne. Léteznek különféle csapdák, melyek az alagút feltárásával abba elhelyezhetőek, de ezeket én nem próbáltam. Ha ön mellettük dönt, az élve fogó típusokat válassza, az állat védelme érdekében. A jogos kérdésre, hogy hová tegye az elfogott randalírozót, az erdő a válasz. Mezőn, szántón ne engedje el, mert a gazda nem fog örülni neki. Újonnan készülő gyepfelületek alá a vakondhálót szoktam javasolni, ez megakadályozza az állat felszínre jövetelét, így hiába lesz ott, nem hagy túrásnyomot maga után. Nálam a megoldást a macska jelentette, amely minden élőlényt megfog a kertben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.