Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Október 15. 17:44, szombat | Belföld
Forrás: mti

Haditechnikai eszközök érkeznek a Hősök terére

Haditechnikai eszközök érkeznek a Hősök terére

Katonai eszközök szállítása miatt forgalomkorlátozásra és lassúbb haladásra kell számítani szombat 20 óra és vasárnap 1 óra között a Budaörsi út-M0-s autóút-3-as főút- Szabadföldi út-Veres Péter út-Kerepesi út-Dózsa György út útvonalon közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy az eszközök felrakása szombat 20 óra és 21.30 között a Budaörsi út Petőfi laktanya előtti szakaszának időszakos lezárása mellett történik majd.

A járműveket a Hősök teréről vasárnap 21 órakor szállítják Hódmezővásárhelyre a Dózsa György út-Kerepesi út-Veres Péter út-Szabadföldi út-3-as főút-M0-s autóút-M5-ös autópálya-M43-47-es út útvonalon - tették hozzá. A Magyar Honvédség azt kérte, hogy az érintett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól-

Arra kértek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát - fogalmaztak a tárca közleményében.

Fotó: Honvedelem.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.