Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 19. 10:39, péntek | Helyi

Hajósi BorKaland

Hajósi BorKaland

2024. augusztus 3-án, szombaton Európa legnagyobb összefüggő pincefalujába, Hajósra hívunk egy remek kalandozásra, korosztályodnak megfelelő ismerkedésre, ahol a jóízű koccintások közepette garantált a jókedv és a felejthetetlen élmény.

Program:

  • 12.00 óra – indulás Kiskunfélegyháza, Korona utcai parkoló, welcome drink, parti hangulat, meglepi vendégváró batyu. (Felszállási lehetőségek (személyes egyeztetés után): Kecskemét – Szélmalom Csárda, Jakabszállás – Nádas Vendéglő, Soltvadkert – Zsikla Fagylaltozó, Kecel – Fürtös Vendéglő.)
  • 13.45 óra - Indulás a Hajósi Pincefaluból gyalogosan a Hajósi kaszálók és löszpartok természetvédelmi területen haladó Alföldi Kék-túra útvonalán (rövid séta, kb. 1 km szakvezetéssel). Gyógynövények, ehető növények és gyakorlati alkalmazási lehetőségei ismeretek a séta során. Bivalyokkal való találkozás a Gulyakúti pihenőhelyen. Kemencés látványsütés és kóstoló (édes és sós falatok). Biobor kóstoló: Borókafarm Pincészet - Tündérmadár Kadarka, mézízlelő, gyógynövényes frissítő.
  • 16.30 óra - Huber Pince – pincebemutató és borkóstoló, majd egy felejthetetlen Pince - Piknik veszi kezdetét, ahol folytatódhat az ismerkedés, társalkodás és a koccintás a plédeken, babzsák-fotelekben hangulatos élőzenével színezve. Borvacsora: hidegtál, ropogtatóssal, kézműves mártogatóssal a Huber pince kerti fűszereiből, nyári zöldségekkel. A piknik ideje alatt egy csettegő-taxi áll rendelkezésetekre (10-12 fő), amellyel kerülhettek egy kört a szőlők között vagy a pincesoron, akár borral a kézben.
  • 21.00 óra – indulás haza

Jelentkezés és információ:
Facebook: Instant Love
E-mail cím: instantloveclub@gmail.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 17:25, szombat | Helyi

A két új magyar katonai szállítórepülőgép közül az első leszállt Kecskeméten

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép.

2024. Szeptember 07. 17:24, szombat | Helyi

Idén is megrendezik az ingyenes közösségi túranapot, a Kéktúrázás Napját

A Magyar Természetjáró Szövetség szokás szerint október második szombatján rendezi meg a közösségi túranapot, amely immár az 5. lesz.

2024. Szeptember 07. 08:47, szombat | Helyi

Vásár lesz vasárnap Félegyházán

Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2024. szeptember 8. (vasárnap).

2024. Szeptember 06. 10:57, péntek | Helyi

Forgalomkorlátozások a Libafesztivál ideje alatt

Szeptember 11-én 19 órától szeptember 15-én 16 óráig a következő lezárásokra kell számítani.