Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Január 27. 07:47, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Halálos áldozatot is követelt a havazás

Halálos áldozatot is követelt a havazás

Több romániai, szerbiai és bulgáriai régióban megbénult az élet a heves havazás miatt, Románia déli részén a hó fogságában, egy autóban rekedt férfi kihűlés miatt meghalt.

A szerda óta tartó heves havazás Románia és Szerbia déli régióiban, valamint Bulgáriában falvakat zárt el a túlvilágtól, járművek százai rekedtek az utakon, több helyen megszakadt az áramszolgáltatás, számos településen bezártak az iskolák, miután járhatatlanná váltak az utak.

Romániában több mint kétezer embert kellett kiszabadítani a behavazott utakon rekedt autókból, 22 országos főközlekedési út, két autópálya és 74 megyei út járhatatlan – közölte a belügyminisztérium. Egy bolgár rendszámú gépkocsiban rekedt férfi kihűlt, útitársnőjét éppen csak sikerült megmenteni.

Romániában 718 iskola zárva tart, több tucatnyi vasúti és mintegy 40 repülőjáratot töröltek a bukaresti repülőtéren, más járatok óriás késéssel közlekednek. A romániai meteorológiai intézet feloldotta a szerda óta mintegy 20 megyében érvényben lévő narancssárga riasztást, Tulcea és Constanca kivételével, ahol péntek délig erőteljes havazás várható.

Bulgáriában a hatóságok felszólították a lakosokat, ne induljanak útnak, és betiltották a kamionközlekedést. Lovecs régióban, ahol számos települést elzárt a külvilágtól a hó, szükségállapotot rendeltek el. Az ország több mint 300 településen nincsen áram. A bolgár belügyminisztérium rendeletére a havazás megszűnéséig lakott területen kívül csak hólánccal közlekedhetnek a járművek. A szófiai légi járatok nagy késéssel közlekednek, több járatot a görögországi Szaloniki, valamint Bukarest repülőterére irányítottak át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.