Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 06. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Hamarosan küldi az adóhivatal a folyószámla-kivonatokat

Hamarosan küldi az adóhivatal a folyószámla-kivonatokat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal július 11-én kezdi meg a tavalyi folyószámla‑kivonatok kiküldését 1 millió 462 ezer adózónak.


Nem kapnak értesítőt azonban azok a személyek, akiknek az adószámlája 1000 forintot el nem érő tartozást vagy túlfizetést mutat. A NAV 863 ezer adózó számára a folyószámla-kivonat mellett pótlékértesítőt is küld. Ezt az értesítőt azok az adózók kapják meg, akik tavaly késedelmesen teljesítették valamely fizetési kötelezettségüket, és ezért az adóhatóság késedelmi pótlékot állapított meg a terhükre, melyet 2011. november 15-ig kell megfizetniük.

Azok az adózók, akik a bevallásukat elektronikus úton nyújtották be, nem papír alapon kapnak értesítést, hanem az Ügyfélkapun keresztül folyószámlájuk állapotát folyamatosan lekérdezhetik, pótlékértesítőjüket pedig várhatóan augusztus elejétől tekinthetik meg.

Amennyiben az adózó nem ért egyet az értesítésben foglaltakkal – például olyan befizetést igazoló csekk van a birtokában, amely nincs könyvelve a folyószámlán –, akkor célszerű észrevételt tennie a folyószámla-kivonatra vagy a pótlékértesítőre. Az észrevételt az érintettek személyesen, írásban, vagy – ha az adózó rendelkezik a szükséges azonosító kóddal – az adóhatóság ügyintéző contact centerén keresztül telefonon is megtehetik - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.