Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. December 07. 10:04, kedd | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Hamisít fertőtlenítőszerrel csaltak ki 28 millió forintot

Hamisít fertőtlenítőszerrel csaltak ki 28 millió forintot

28 millió forintos kárt okozó csalás miatt folytatott nyomozást zárt le vádemelési javaslattal a rendőrség.

Egy kőbányai házban állította elő a páros a hamis fertőtlenítőszert, amit azután ismerősökön keresztül eladtak. A nyomozók 2020. április 7-én délután kimentek a megadott címre, ahol már több ember kereste a házban lakókat. A rendőrök igazoltatták őket, ekkor kiderült, hogy a pénzüket szerették volna visszakapni, mert rájöttek, hogy a kézfertőtlenítő nem vírusölő.

A rendőrök kutatást tartottak a Ladányi utcai házban, ahol nagy mennyiségű alkoholt, glicerint és több mint ezer legyártott, eladásra váró „Antiviral Plus” feliratú flakont találtak. A kőbányai nyomozók a helyszínen elfogták az 53 éves H. Zsoltot és lányát, a 19 éves H. Viktóriát. A férfit és a nőt előállították, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki – közölte a rendőrség.

A nyomozás során kiderült, hogy a 47 éves B. Erika és ismerőse bízta meg az apát és lányát a „fertőtlenítőszer” gyártásával, ugyanis az 53 éves férfi horgászcsali előállításával foglalkozik.

Társukat, az 51 éves S. Lászlót II. kerületi lakásán fogták el a rendőrök, ismerőse, a 47 éves B. Erika pedig bement a X. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. Lakásuknál, a garázsban 60 liter alkoholt és egyéb anyagokat foglaltak le a rendőrök.

A nyomozás adatai szerint S. László és ismerőse 2020. március 14-e körül állapodott meg H. Zsolttal és lányával, hogy kézfertőtlenítőket gyártanak, amit aztán el is adtak ismerősökön keresztül. A csalással okozott kár több mint 28 millió forint.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága azonosította a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két férfit és a két nőt. H. Viktóriát szabálysértési értékhatárt meg nem haladó értékre bűnszövetségben elkövetett csalás bűntett, míg három társát jelentős értékre üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat átadták az ügyészség részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.