Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2013. Május 27. 14:47, hétfő | Helyi sport
Forrás: Félegyházi Közlöny

Három bajnoki cím a diákolimpián

Három bajnoki cím a diákolimpián

Az elmúlt hétvégén rendezték Csepelen a diákolimpia országos döntőjét a 10-11 éves korosztály számára

Az elmúlt hétvégén rendezték Csepelen a diákolimpia országos döntőjét a 10-11 éves korosztály számára. A Kiskunfélegyházi Vasas TK versenyzői kiválóan szerepeltek, ugyanis hárman is bajnoki címet tudtak szerezni. Pénteken a fiúk kezdték meg a küzdelmeket, köztük Czibolya Máté az 54 kg-os súlycsoportban. Először egy diósgyőri fiút győzött le szoros csatában, majd egy dunaújvárosi és egy ferencvárosi ellen nyert nagy fölénnyel. A döntőben pesterzsébeti ellenfél várt rá, aki már magyar bajnoki címmel is büszkélkedhet, de Máté őt is két vállra fektette.

A nehézsúlyúak között Szécsényi Ádámnak nálánál 20-25 kg-mal nehezebb ellenfelekkel kellett birkóznia, mert nem volt felső súlyhatár. Ádám ügyesen kihasználta fürgeségét a nagydarab fiúk ellen, pedig nem volt könnyű a sorsolása. Mindjárt a magyar bajnoki cím védőjével kezdett a selejtezőben, de simán győzött, majd az elődöntőben a székesfehérvári legény is a hátára került. A döntőben törökszentmiklósi ellenfelét is betusolta és megérdemelten lett bajnok.
A fiúk versenyében a 13 súlycsoportból 7 település tudott bajnoki címet szerezni: Budapest és Miskolc 3-3, Tatabánya és Kiskunfélegyháza pedig 2-2 arannyal dicsekedhet.
Szombaton a lányok léptek szőnyegre, köztük Rekedt Nagy Réka a 46 kg-osok között. Réka ellenfelei között volt két ferencvárosi, egy Vasasos és egy dunaújvárosi, de senki nem tudta még csak megszorítani sem, mindenkit fölényesen legyőzött.
Mindhárman az Összevont Általános Iskola Tanulói. Rekedt Nagy Réka és Czibolya Máté a Platán, míg Szécsényi Ádám a József Attila tagintézménybe jár.
Edzők: Ván Jenő, Szabó József és Kelemen András

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 15:05, kedd | Helyi sport

Trungel-Nagy Zalán Európa-kupa győztes

Július 8-án Tiszaújvárosban rendezték meg a Triatlon Junior Európa-kupát, ahol Trungel-Nagy Zalán taktikus versenyzésének köszönhetően első helyen végzett.

2024. Július 08. 14:40, hétfő | Helyi sport

Mozgalmas a nyár a Koppány íjászoknál

Nyár, meleg, szabadságolás, vagy iskolaszünet, mind befolyásoló tényező a sportéletben. Nincs ez másképpen a Turul Koppány ÍHSE életében sem!

2024. Június 17. 17:18, hétfő | Helyi sport

Sikeresen szerepeltek a félegyházi birkózók a hétvégén

Újabb nagyszerű eredmények születtek az U15-ös korosztályban, a Szabadfogású és Női Magyar Bajnokságon. A diósgyőri viadalon 60 szakosztály, 226 versenyzője állt rajthoz.

2024. Június 14. 21:32, péntek | Helyi sport

Koppányok versenyei talpon és lóról

2024. június 8-án a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület tagjai Domaszéken versenyeztek a Déli Farkasok által szervezett, MISZ-DAR Történelmi Versenysorozat 3. fordulóján.