Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Május 27. 14:47, hétfő | Helyi sport
Forrás: Félegyházi Közlöny

Három bajnoki cím a diákolimpián

Három bajnoki cím a diákolimpián

Az elmúlt hétvégén rendezték Csepelen a diákolimpia országos döntőjét a 10-11 éves korosztály számára

Az elmúlt hétvégén rendezték Csepelen a diákolimpia országos döntőjét a 10-11 éves korosztály számára. A Kiskunfélegyházi Vasas TK versenyzői kiválóan szerepeltek, ugyanis hárman is bajnoki címet tudtak szerezni. Pénteken a fiúk kezdték meg a küzdelmeket, köztük Czibolya Máté az 54 kg-os súlycsoportban. Először egy diósgyőri fiút győzött le szoros csatában, majd egy dunaújvárosi és egy ferencvárosi ellen nyert nagy fölénnyel. A döntőben pesterzsébeti ellenfél várt rá, aki már magyar bajnoki címmel is büszkélkedhet, de Máté őt is két vállra fektette.

A nehézsúlyúak között Szécsényi Ádámnak nálánál 20-25 kg-mal nehezebb ellenfelekkel kellett birkóznia, mert nem volt felső súlyhatár. Ádám ügyesen kihasználta fürgeségét a nagydarab fiúk ellen, pedig nem volt könnyű a sorsolása. Mindjárt a magyar bajnoki cím védőjével kezdett a selejtezőben, de simán győzött, majd az elődöntőben a székesfehérvári legény is a hátára került. A döntőben törökszentmiklósi ellenfelét is betusolta és megérdemelten lett bajnok.
A fiúk versenyében a 13 súlycsoportból 7 település tudott bajnoki címet szerezni: Budapest és Miskolc 3-3, Tatabánya és Kiskunfélegyháza pedig 2-2 arannyal dicsekedhet.
Szombaton a lányok léptek szőnyegre, köztük Rekedt Nagy Réka a 46 kg-osok között. Réka ellenfelei között volt két ferencvárosi, egy Vasasos és egy dunaújvárosi, de senki nem tudta még csak megszorítani sem, mindenkit fölényesen legyőzött.
Mindhárman az Összevont Általános Iskola Tanulói. Rekedt Nagy Réka és Czibolya Máté a Platán, míg Szécsényi Ádám a József Attila tagintézménybe jár.
Edzők: Ván Jenő, Szabó József és Kelemen András

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.