Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Május 27. 14:47, hétfő | Helyi sport
Forrás: Félegyházi Közlöny

Három bajnoki cím a diákolimpián

Három bajnoki cím a diákolimpián

Az elmúlt hétvégén rendezték Csepelen a diákolimpia országos döntőjét a 10-11 éves korosztály számára

Az elmúlt hétvégén rendezték Csepelen a diákolimpia országos döntőjét a 10-11 éves korosztály számára. A Kiskunfélegyházi Vasas TK versenyzői kiválóan szerepeltek, ugyanis hárman is bajnoki címet tudtak szerezni. Pénteken a fiúk kezdték meg a küzdelmeket, köztük Czibolya Máté az 54 kg-os súlycsoportban. Először egy diósgyőri fiút győzött le szoros csatában, majd egy dunaújvárosi és egy ferencvárosi ellen nyert nagy fölénnyel. A döntőben pesterzsébeti ellenfél várt rá, aki már magyar bajnoki címmel is büszkélkedhet, de Máté őt is két vállra fektette.

A nehézsúlyúak között Szécsényi Ádámnak nálánál 20-25 kg-mal nehezebb ellenfelekkel kellett birkóznia, mert nem volt felső súlyhatár. Ádám ügyesen kihasználta fürgeségét a nagydarab fiúk ellen, pedig nem volt könnyű a sorsolása. Mindjárt a magyar bajnoki cím védőjével kezdett a selejtezőben, de simán győzött, majd az elődöntőben a székesfehérvári legény is a hátára került. A döntőben törökszentmiklósi ellenfelét is betusolta és megérdemelten lett bajnok.
A fiúk versenyében a 13 súlycsoportból 7 település tudott bajnoki címet szerezni: Budapest és Miskolc 3-3, Tatabánya és Kiskunfélegyháza pedig 2-2 arannyal dicsekedhet.
Szombaton a lányok léptek szőnyegre, köztük Rekedt Nagy Réka a 46 kg-osok között. Réka ellenfelei között volt két ferencvárosi, egy Vasasos és egy dunaújvárosi, de senki nem tudta még csak megszorítani sem, mindenkit fölényesen legyőzött.
Mindhárman az Összevont Általános Iskola Tanulói. Rekedt Nagy Réka és Czibolya Máté a Platán, míg Szécsényi Ádám a József Attila tagintézménybe jár.
Edzők: Ván Jenő, Szabó József és Kelemen András

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 12:49, hétfő | Helyi sport

Pünkösd havát is versenyzéssel kezdték a Koppányok

2024. május 4-én a Kecskeméti Íjászegyesület a Műkertvárosi Sportcentrumban rendezte meg az történelmi örömíjász versenyét, gyönyörű erdős, tavas, madár csicsergős környezetben.

2024. Május 03. 16:54, péntek | Helyi sport

Koppányok áprilisa a hagyomány, a kultúra és a sport körül

2024 április 21-én rendezte soron következő versenyét a gúnyhatáron túli Horgoson a Magyarkanizsai Íjász Kör.

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.