Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2022. Július 04. 09:22, hétfő | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Három félegyházi fiatal is bejutott a legjobbak közé

Három félegyházi fiatal is bejutott a legjobbak közé

A strandbirkózás 2028-tól olimpiai sportág lesz, egyre népszerűbb a sportolók és a közönség körében is. Egyszerűek, könnyen követhetőek a szabályok és izgalmas mérkőzéseken dől el a végeredmény.

A hazai bajnoki sorozat három helyszínen zajlik a nyári hónapokban. Az első állomás házigazdája Soltvadkert volt, ahol remekül megszervezték a versenyt és nagyon szép díjakkal jutalmazták a legjobbakat. A legjobbak közé három félegyházi fiatal is be tudott kerülni: az U14-es korosztály 45 kg-os súlycsoportjában Hideg Balázs magabiztosan győzte le minden ellenfelét, ezzel a dobogó tetejére állhatott. A +55 kg-os fiúk között Bárány-Almási Tamás ezüstérmet szerzett, míg az U18-as női mezőnyben Tapodi Zsófia lett ezüstérmes.


A következő állomás július végén a siófoki Plázs, majd augusztusban a Lupa Beach-en feszülnek újra egymásnak a versenyzők.

További birkózó hírek:
Az U15-ös korosztályú válogatott versenyzők Baján edzőtáboroznak, a hónap közepén Zágrábban megrendezésre kerülő Serdülő Európa-bajnokságra. Itt Czakó Zoltán készül, aki a 85 kg-os súlycsoportban, szabadfogásban képviseli hazánkat. Mellette Hideg Balázs és Páli Gergő is segíti a többiek munkáját. Az U17-es szabadfogású válogatott a római világbajnokságra készülődik, ezúttal Németországban, közöttük Biblia Róbert is. Három női versenyzőnk, Hideg Zita, Tapodi Rebeka és Tapodi Zsófia pedig Szombathelyen edzőtáborozik az utánpótlás válogatott keret tagjaként.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 17:01, szerda | Helyi sport

Egy hosszú versenynap a Jogging-nál

2022. Július 25. 10:29, hétfő | Helyi sport

Két félegyházi birkozó is dobogóra állhatott

Siófokon, a Plázson rendezték a Strandbirkózó OB második fordulóját, ahol a félegyházi versenyzők közül ketten állhattak fel a dobogóra.

2022. Július 04. 11:29, hétfő | Helyi sport

Itt a vakáció és dübörög a triatlon a Joggingnál

Az elmúlt két hétben az iskolás gyermekeknek megkezdődött a vakáció, ami egyenes arányosságot jelent azzal, hogy dübörög a triatlon szezon!

2022. Június 29. 09:34, szerda | Helyi sport

Három félegyházi arany és három bronz a Tenisz Vidék Bajnokságon

Június 14-20-ig rendezték meg Baján a Homelux Országos Tenisz Vidék Bajnokságot a 12 és 14 éves korosztály számára.