Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Január 30. 20:37, szombat | PR
Forrás: (x)

Három természetes megoldás a hajhullás megállítására

Három természetes megoldás a hajhullás megállítására

A hajhullás, hajvesztés, azaz idegen szóval az alopecia az emberiség jelentős részét érinti, nőket és férfiakat egyaránt.

Ennek megelőzésére, megszüntetésére léteznek természetes megoldások, amelyeket érdemes kipróbálni. Mutatunk három példát.

1. Élj egészségesen!

A rettegett alopecia hátterében több ok állhat. Ha genetikai jellegű, nem sokat tehetünk ellene. Ha viszont fizikai probléma áll a hátterében, azon javíthatunk mindennapjaink átalakításával. Csakúgy, mint a testünk működése, a hajunk növekedése is összefügg az életmóddal. A megfelelő anyagcsere, az átgondolt táplálkozás, a rendszeres mozgás mind olyan részlet, amely segít az optimális összkép kialakításában. Ha a hajhullástól szenvedünk, hagyjuk el a káros szenvedélyeket, a cigarettát és az alkoholt, gondoljuk át az étrendünket, illesszük be az edzéseket a napjainkba. Amennyiben ezt az életvitelt választjuk, a hajunk hálás lesz érte.

2. Ügyelj a vitaminokra!

A vitaminbevitel szintén olyan dolog, ami összességében segít az egészség megőrzésében, de a haj minőségére is hatással van. A haj szempontjából a B- és az E-vitamin a legfontosabb, amennyiben valamelyikből hiányt szenvedünk, annak látható jelei lesznek. Mivel az alopecia hátterében többféle gond húzódhat, érdemes ügyelni az A-, C-, D- és H-vitamin megfelelő mennyiségére is. A vitaminháztartásunk stabilan tartása nem bonyolult, remek multivitaminok léteznek, amelyek minden fontos elemből megfelelő mennyiséget juttatnak a szervezetünkbe. Ha mégis megmarad a probléma, érdemes szakemberrel beszélni a vitaminok alkalmazásáról.

3. Próbáld ki a hajpakolást!

A természetes hajpakolás kívülről táplálja a hajat, így már néhány alkalom után jelentős változást eredményezhet. Fontos megjegyezni, hogy a haj növekedéséhez belülről is rendben kell lennie a szervezetnek, ám a külső segítségnek szintén örülnek majd a hajszálak. A hajpakolások esetében törekedjünk a természetes összetevőkre, kerüljük a felesleges és mesterséges anyagokat. Kiváló receptek találhatók egy hajpakolás összeállításához a neten, bárki számára megalkotható egy ilyen készítmény otthon is.

A fotó forrása:
Zigres / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Március 01. 10:23, péntek | PR

Hogyan rendezd be lakásodat vintage stílusban?

A vintage lakberendezési stílus az elmúlt években megtartotta népszerűségét. Ezen stílust az antik bútorok, a régi időket idéző dekoráció és a romantikus, természetes összkép jellemzi legjobban.