Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Június 12. 22:56, vasárnap | Helyi

Háromszáz Sport Szelet hátrányos helyzetű középiskolás tehetségeknek

Háromszáz Sport Szelet hátrányos helyzetű középiskolás tehetségeknek

Június 10-12. között tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre az Arany János Programok keretében megvalósuló Kolimpia, azaz a Kollégiumok olimpiája országos sportesemény a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében.

A rendezvény során tizennégy szakképzési társintézmény halmozottan hátrányos helyzetű középiskolás sporttehetségei mérhetik össze tudásukat hat sportágban: futsal, streetball, íjászat, asztalitenisz, zenés gimnasztika, kolimpikonok viadala (sorverseny).

A Kolimpián résztvevő intézmények mindegyikében működik a nehéz sorsú családok gyermekeit támogató Arany János Program, amelyben különösen fontos szerepet kap a tehetséggondozás. A Kolimpia közel 300 sporttehetség számára jelent országos megmérettetési lehetőséget.

A verseny szombati napjára látogatást tett Lezsák Sándor, Kiskunfélegyháza és térsége országgyűlési képviselője, aki Szabó Péterné iskolaigazgatóval és a szervezőkkel futsal selejtező mérkőzéseket tekintett meg az iskola tornatermében és a sportcsarnokban.

A Kolimpia mind a háromszáz résztvevője számára Lezsák Sándor egy-egy Sport Szeletet vitt ajándékba. Mint Lezsák Sándor hangsúlyozta, mindenkiben van egy rejtett érték, amit meg kell találni. A Kolimpia olyan sikerélményt nyújt a hátrányos helyzetű tehetségek számára, amely kitörési lehetőség teremthet számukra az iskolaévek után.

Az esemény zárására és az eredményhirdetésre vasárnap kerülT sor a kiskunfélegyházi városi sportcsarnokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.