Városlista
2022. november 28, hétfő - Stefánia

Hírek

2022. November 20. 09:10, vasárnap | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Hatvani Zsófia 25 éve a kiskunfélegyházi protestáns gyülekezet lelkésze

Hatvani Zsófia 25 éve a kiskunfélegyházi protestáns gyülekezet lelkésze

Huszonöt év a történelemben nem nagy idő, de egy ember, egy gyülekezet életében meghatározó lehet.

Az elmúlt huszonöt esztendő ember- és közösségformáló időszak volt a kiskunfélegyházi reformátusok és evangélikusok számára. Főleg az elmúlt években fordult a feje tetejére a világ. Volt online istentisztelt és sok-sok más, ami azonban nem gyengítette meg a protestáns közösséget. Sőt, templomot újítottak, közösséget építettek.

Mindebben nagy szerepe volt Hatvani Zsófiának, a gyülekezet lelkészének, aki 25 éve végez szolgálatot a kiskunfélegyházi evangélikusok és reformátusok körében. 2022. november 13-án őt köszöntötték a templomfelújítás alkalmából megtartott hálaadó istentisztelet keretében.

A gyülekezet nevében Rosta Ferenc gondnok, aki egyben Kiskunfélegyháza alpolgármestere is, köszönetet mondott Zsófia eddigi áldozatos szolgálatáért.

Csányi József polgármester oklevelet adott át a 25 éves jubileum alkalmából. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy aki hivatást választ, az soha nem fárad bele a munkába, mert örömmel és szeretettel végezheti, pont úgy ahogyan Hatvani Zsófia.

A lelkész a budapesti Károli Gáspár Református Egyetemen tanult Református teológia – lelkész szakirányon. Segédlelkészként 1997-ben került Kiskunfélegyházára. Damásdi Dénes, a gyülekezet egykori lelkipásztora hívta meg erre a szolgálatra. Zsófia Tolna megyéből költözött Kiskunfélegyházára, s elmondása szerint nagy izgalommal kezdte meg lelkészi munkáját a városban.

– A gyülekezet, Kiskunfélegyháza és a Bács-Kiskunsági Egyházmegye is befogatott, amit nagyon köszönök – fogalmazott a lelkész.
Hatvani Zsófia többgenerációs lelkészcsaládból származik: együtt nőtt fel a gyülekezetekkel, ahol a szülei szolgáltak. Sőt, érdekes, hogy a kiskunfélegyházi gyülekezethez oly módon is kötődik, hogy egy ideig – 1952 és 1958 között – a nagypapája volt a félegyházi reformátusok és evangélikusok lelkipásztora.

Hatvani Zsófia eddigi huszonöt éves szolgálata alatt nagyon sokat tett a kiskunfélegyházi protestánsok hitéletének fellendítése érdekében. Elődei munkáját hűséggel folytatja

A heti istentiszteleti alkalmakon kívül a fiatalok és az idősebb generáció számára is folyamatosan szervez olyan alkalmakat, amelyeken az Istenkeresők megtalálhatják a kérdéseikre a választ, mindezek mellett pedig nagy hangsúlyt fektet a személyes kapcsolatok erősítésére is. Kedves, szeretettel teli beszéde és tettei példamutatóak.

A gyülekezet és lelkésze szíve egy ütemre dobban, legalábbis ezt mutatja az a lendületes gyülekezeti élet, amely jellemzi a Kiskunfélegyházi Egyesült Protestáns Egyházat.

(Forrás: bacskiskun.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 09:47, vasárnap | Helyi

Félegyházi cég nyerte el Az Év vállalkozása-díjat a megyei Prima-gálán

Az Év vállalkozása-díj: a kiskunfélegyházi székhelyű Primőr Kozmetikai Kft. (ügyvezető-tulajdonos: Kiss Kolos)

2022. November 26. 17:29, szombat | Helyi

Új kecskeméti Mercedes-üzemet adtak át

Még több magyar alkatrész lesz a városban gyártott autókban.

2022. November 25. 21:19, péntek | Helyi

Felavatták Petőfi Sándor mellszobrát Pálmonostorán

A szabadságharcos költő születésének 200. évfordulója alkalmából elindított választókerületi program keretében elsőként Pálmonostorán leplezték le Petőfi Sándor mellszobrát a település központi parkjában.

2022. November 25. 13:19, péntek | Helyi

Adventi kézműves kiállítás nyílt a művelődési központban

Megnyílt az Adventi kézműves kiállítás a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában. A kiállítás megtekinthető 2022. december 20-ig hétfőtől-szombatig 9-20 óráig. A kiállított alkotások megvásárolhatók.