Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2015. Május 30. 13:00, szombat | Bulvár
Forrás: proaktivdirekt.hu

Házi praktikák szódabikarbónával

Házi praktikák szódabikarbónával

Mindenkinek van legalább egy házi praktikája, ahol a titkos összetevő a szódabikarbóna. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen valóban egy nagyon sok oldalú \"csodaszerről\" van szó.

Mindenkinek van legalább egy házi praktikája, ahol a titkos összetevő a szódabikarbóna. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen valóban egy nagyon sok oldalú "csodaszerről" van szó. Íme még 5 felhasználási mód, amit hozzáadhatsz a házi praktikáid listájához.

1. Segít a vöröshagyma megpirításában
A pirított vöröshagyma nagyon finom, csak egy kicsit sokáig tart elkészíteni, és ha nem figyelsz oda rá, a végén még meg is éghet. Egy kis szódabikarbóna hozzáadásával hamarabb megtörténik a karamellizáció.

2. Segít szagtalanítani a kezed
A hagymától és a fokhagymától sokáig szagos maradhat a kezed. Egy evőkanál szódabikarbónával azonban hamar megszabadulhatsz a kellemetlen szagtól. Egy kis folyékony szappannal is vegyítheted, dörzsöld át vele a kezed, majd öblítsd le, és a szag elillan.

3. Segít, hogy a sütemény omlósabb legyen
Akárcsak a sütőportól a szódabikarbónától is megemelkedik a sütemény, például a mézeskalács is puhább és omlósabb lesz.

4. Segít a grillrács tisztán tartásában
Jó esetben a grillrács egész nyáron használatban van (éljenek a friss grill kolbászok és a kerti partik!), aztán a szezon végére már rá sem ismerünk. Dörzsöld át a grillrácsot vízből és szódabikarbónából készült sűrű pasztával egy kefe segítségével, majd öblítsd le!

5. Segít a főtt tojás könnyebb megpucolásában
Tegyél a tojás főzővízébe fél teáskanálnyi szódabikarbónát és sokkal egyszerűbb lesz megpucolni. Vigyázz, mert egy kicsit kénesebb lehet a szaga és az íze is a tojásnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).