Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Július 18. 15:13, kedd | Belföld
Forrás: mti

Hétfőn még a hidegrekord dőlt meg, szerdára már a hőség miatt figyelmeztetnek

Hétfőn még a hidegrekord dőlt meg, szerdára már a hőség miatt figyelmeztetnek

Hétfőn a Nógrád megyei Zabaron még megdőlt a napi hidegrekord, szerdára már több megyére a hőség miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy július 17-én megdőlt a minimumhőmérséklet országos rekordja. A korábbi rekord 5,6 Celsius-fok volt, amelyet 1996-ban mértek Szécsényben. Hétfő hajnalban viszont a Nógrád megyei Zabaron 5,5 fokig csökkent a hőmérséklet - tették hozzá.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: kedd délután, este az Északi-középhegység vidékén (főként keleti felén) nem zárható ki egy-egy - kisebb területre korlátozódó - zivatar. Szerdán késő délután, este a Dunántúl északnyugati felén lehet egy-egy zivatar, de heves zivatar nem valószínű.

Kiemelték továbbá, hogy szerdán a napi középhőmérséklet a Dél-Alföldön és a Kisalföldön már több helyen 25 fok körül alakulhat. A tartós hőség veszélye miatt szerdára Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Győr-Moson-Sopron megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Az előrejelzés szerint szerda hajnalra 12-17 fokig hűl le a levegő, de a magasabban fekvő tájakon melegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között lesz.

A következő napokban várhatóan tovább fokozódik a hőség, pénteken akár 37 fokig is felmelegedhet a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során