Városlista
2021. június 21, hétfő - Alajos

Hírek

2021. Június 08. 15:42, kedd | Helyi sport
Forrás: Vas Tibor

HetvenHét – A negyedik próba

HetvenHét – A negyedik próba

2019 októberében tartották meg első alkalommal a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai a HetvenHét elnevezésű távcéllövő íjászversenyt, amellyel hagyományt teremtettek. Idén már negyedszerre tudták megszervezni, egyre nagyobb érdeklődéssel.

A cél a Nagy Párduc Korong, melyre két körben, összesen 2x77 azaz 154 lövést kell leadni. A meglövendő legnagyobb távolság, amelyről el kell találni a 120 cm átmérőjű egyedi tervezésű célt 77 méter. Igazi kihívás az íjászatot kedvelők számára, mind fizikálisan, mind mentálisan.

Ez a speciális verseny felkeltette a Kárpát-medencei távcéllövő íjászok figyelmét, így része lett 2020-ban a Hadak Útja 2020 távcéllövő versenysorozatnak, mely tavaly 6 állomásból (csatából) állt. Kiskunfélegyháza mellett Pécel, Mohács, Törökszentmiklós, Mindszent és Gyomaendrőd adott otthont a verseny állomásainak. Idén a versenysorozat már nyolc állomásra bővült, Tiszatenyő és Kunszentmiklós csatlakozásával, azonban a pandémiás helyzet miatt az első két csata időpontja átkerült az őszi hónapokra.

Idén közel hatvan versenyzővel öt táblán zajlott a viadal. A versenysorozatban résztvevő egyesületek mellett több helyről érkeztek íjászok, például a felvidéki Marcellházáról, így az idei HetvenHét igazi nemzetközi verseny lett. Minden évben más természeti tényező nehezítette az íjászok feladatát. Az előző években a viharos szélre, a hidegre és a szemerkélő esőre panaszkodtak. Idén a rekkenő hőséggel és a napsütéssel kellet megküzdeniük.

Így is ragyogó eredmények születtek, sokan bírtak javítani az örök ranglistában elfoglalt pontszámukon, legyőzve önmagukat.

Minden versenyző oklevelet kapott a részvételéért, két kategóriában osztottak érmet a Fénypárducok.

Vadászíj nő
1. Barcsai Nikolett

Vadászíj férfiak
1. Molnár Tamás
2. Vincze Zoltán
3. Szántó Tamás

Pusztai nő
1. Hunyiné Dr. Domokos Emőke
2. Dr.Skaliczki Andrea
3. Paulisz Ivetta

Pusztai férfiak
1. Mihók István
2. Váli Sándor
3. Hunyi Tamás


A Fénypárducok szervezésben résztvevő tagjai versenyen kívül vettek részt a rendezvényen.

A Fénypárducok a legközelebbi versenyüket 2021. július 4-én tartják amely a DAR 3D egyik állomása lesz.

Vas Tibor
Fénypárducok

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 21. 10:45, hétfő | Helyi sport

Három országos bajnoki cím!!!

A Magyar Triatlon Szövetség június 19-én, szombaton rendezte meg a 2021-es év Tereptriatlon Országos Bajnokságát Balassagyarmaton, ahol a kiskunfélegyházi 3K Sportklub triatlonistái is rajthoz álltak.

2021. Június 17. 21:46, csütörtök | Helyi sport

Koppány Íjászok a kisnánai várban és a Potyka-tónál

„Az eskü második szakasza így hangzott: Hogy ami jószágot csak fáradalmaik árán szerezhetnek, mindegyiküknek része legyen abban.” – Anonymus: Gesta Hungarorum-

2021. Június 14. 15:18, hétfő | Helyi sport

Remek küzdelmek, színvonalas mérkőzések zajlottak a hétvégén

Idősebb Besze László emlékére Kiskun Kupa nemzetközi meghívásos birkózóversenyt rendeztek 2021. június 12-én, szombaton a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, melyre 316 versenyző nevezett.

2021. Június 08. 16:55, kedd | Helyi sport

A Transzfogarasi Havasoktól az Íjászatig

„ A cél, (…) sokszor maga az út, de csak ha nem céltalan; s minden célból, ha valóban cél volt, midig új vezet tovább. „ - Rónay György költő.