Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. December 31. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: HVG

Hidrogénnal is megy majd az Audi Q6

Hidrogénnal is megy majd az Audi Q6

A német márka nem kisebb újdonsággal kezdi majd a jövő évet, mint a Q6-os terepjárójának üzemanyagcellás változatával.

A Detroitban bemutatkozó egyelőre csak koncepció autó, láthatóan annak a vonalnak az erősödése, ami a Volkswagen-konszerrnél a dízel-gate utáni időszak irányát jelöli.

Az Audi Q6 ugyanarra a platformra épül majd, mint az elektromos Q6 e-tron quattro concept. Lényegében azt a helyet, ahol az akkumulátorok vannak az elektromos autóban, cserélik hidrogén cellákra - írja az Autocar.

Az h-tron jelölést már idén levédte a márka annak kapcsán, hogy novemberben bemutatták az Audi A7 quattro üzemanyagcellás változatát. Ezek a járművek hidrogénből és oxigénből, elektrokémiai reakció révén állítanak elő elektromos áramot, amivel elektromotort hajtanak, miközben melléktermékként kizárólag ivóvizet „puffognak ki”.

Ami a külsőségeket illeti a Q6 h-tron vélhetően nem nagyon fog eltérni a Q6 e-trontól, csak minimális változások történhetnek a külső designban. A Q6 e-tron 2018-tól lesz kapható, a Tesla Model X riválisaként és az ára körülbelül 25 millió forint lehet.

A Q6 e-tronban három elektromos motor dolgozik majd 435 lóerős rendszerteljesítménnyel. Az utastér alá rejtett, az LG és a Samsung közreműködésével kifejlesztett akkumulátorcsomag több mint 500 kilométeres hatótávot garantál egy teljes feltöltés után.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.