Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2023. Január 23. 07:37, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Himnuszmondó versenyt tartottak a könyvtárban

Himnuszmondó versenyt tartottak a könyvtárban

Majd két évtizede annak, hogy városunkban a Magyar Kultúra Napjának tiszteletére himnuszmondó versenyt hirdet a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület.

A szép hagyomány kezdeményezője Kapus Béláné volt, aki a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke, nyugalmazott általános iskolai tanár. 2004 óta egyik évben általános iskolások részére, másik évben pedig középiskolások számára hirdetik meg a versenyt, melyen idén a szabadon választott versnek Petőfi Sándor művének kellett lennie, lánglelkű költőnk születésének 200. évfordulójának tiszteletére.

Az idei versenyre január 20-án került sor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, ahol hat általános iskola képviseltette magát. Ketten térségi iskolából érkeztek, a többiek a helyi általános iskolákból. A megjelent szülőket, felkészítő tanárokat és érdeklődőket Kállainé Vereb Mária ny. könyvtárigazgató köszöntötte.

A diákok szavalatát Garai Istvánné nyugalmazott iskolaigazgató, Kisné Juhász Ilona magyar szakos és Kőháziné Kovács Mária szintén magyar szakos tanár bírálták el. Minden résztvevő értékes könyvet, az első három helyezett pedig ezen felül könyvvásárlási utalványt vehetett át.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

1. helyezett: Kovács Benedek, a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium tanulója
2. helyezett: Krizsán Luca Zsuzsanna, a Dózsa György Általános Iskola tanulója
3. helyezett: Mikulás Minna Klára, a petőfiszállási Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója

További résztvevők:

Tóth Kristóf, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola tanulója
Borbély Boglárka, a Bugaci Rigó József Általános Iskola tanulója
Bakó Léna, a Platán Utcai Általános Iskola tanulója

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 19:08, kedd | Helyi

Emléknapokkal tisztelegnek Móra Ferenc munkássága előtt

Ma (február 7-én) a Móravárosban tartott koszorúzási ünnepséggel vette kezdetét Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Emléknapok.

2023. Február 07. 17:55, kedd | Helyi

Vasárnap lesz a februári vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2023. február 12., vasárnap.

2023. Február 07. 16:56, kedd | Helyi

Országos természetismereti versenyt hirdet iskolásoknak az MME

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a madarak és fák napja alkalmából újra meghirdeti országos természetismereti versenyét az általános iskola felső tagozatos tanulói számára.

2023. Február 07. 10:43, kedd | Helyi

Farsangi családi szombat délelőtt a Hattyúházban

Szeretettel várja a kicsiket és nagyokat a farsangi családi szombat délelőttre 2023. február 11-én, szombaton 9-12-ig a Hattyúházba.