Városlista
2021. december 8, szerda - Mária

Hírek

2021. November 21. 10:46, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldgoasszony Templom plébániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

Évközi 34. vasárnap – Krisztus, a mindenség királya – 2021. november 21.

1. A mai perselyadományokkal a Katolikus Karitász munkáját segítik.

2. November 22-én, hétfőn kivételesen nem lesz Bibliaóra.

3. Hétfőn Szent Cecília szűz és vértanú emléknapja, szerdán pedig Dung-Lac Szent András áldozópap és vértanú társai emléknapja lesz.

4. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

5. A héten megkezdődik a bérmálási felkészítés. Szeretettel hívnak minden 8. osztályos és középiskolás ifjút, aki még nem volt bérmálkozó, csütörtökön vagy pénteken este ½ 7-től ½ 9-ig a plébániára. A bérmálás június 4-én lesz. Természetesen szeretettel várják azokat a fiatalokat is, akik már voltak bérmálkozók. Nekik külön csoportot indítanak mindkét estén.

6. Szombaton az esti szentmise a Szent Mónika Közösség szándékára mutatják be, jövő vasárnap pedig az esti szentmisét a Szent József Kör szándékára mondják el. November 29-én hétfőn este ½ 7-kor lesz a Szent József Kör gyűlése a Közösségi Házban.

7. November 28-án, jövő vasárnap advent első vasárnapja lesz. Használjuk ki a karácsonyi készület idejét, hogy az őszinte bűnbánat és a jócselekedetek által valóban ünnepi díszbe öltöztethessük lelkünket, s a Jézussal való találkozás öröme tegye teljessé készületünket.

8. Már most felhívják a figyelmet, hogy advent hétköznapjain a RORÁTE misék reggel 6 órakor kezdődnek.

9. A héten megkezdik a karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtést a templomban, hogy minél több és tartalmasabb csomagot tudjanak összeállítani a rászoruló családoknak az ünnepre. Az adományokat a sekrestyében vagy a plébánián lehet leadni. Nagylelkű segítségüket előre is hálásan köszönik.

10. Jövő évi naptárak és kalendáriumok már megvásárolhatóak a templom kijáratánál.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 08. 17:16, szerda | Helyi

Kigyulladt egy ház Kiskunfélegyháza külterületén

A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat.

2021. December 08. 16:28, szerda | Helyi

Tragikus a helyzet a magyar sertéságazatban

Rengeteg gazda végleg feladta a harcot.

2021. December 08. 16:12, szerda | Helyi

Angol nyelvi versenyt nyert a Batthyány

2021. december 07-én a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégiumban lezajlott a 7-8. osztályos diákok számára kiírt angol nyelvi verseny döntője.

2021. December 08. 15:51, szerda | Helyi

Lovaskocsival járta be Petőfiszállást a Mikulás

Petőfiszálláson az egész települést lovaskocsival járta be a Mikulás. Akivel találkozott mindenkinek apró ajándékot adott.