Városlista
2022. november 28, hétfő - Stefánia

Hírek

2022. November 20. 12:14, vasárnap | Helyi
Forrás: SARLÓS BOLDOGASSZONY TEMPLOM PLÉBÁNIÁJA

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

Krisztus, a mindenség királya – 2022. november 20.

1. A hét ünnepei: hétfőn a Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban, kedden Szent Cecília szűz és vértanú emléknapja, csütörtökön a vietnámi vértanúk emléknapja, pénteken pedig Alexandriai Szent Katalin szűz és vértanú emléknapja lesz.

2. Hétfőn este 17.30-kor Bibliaóra lesz a közösségi házban, várják szeretettel a testvéreket.

3. Az édesanyák Szent Mónika Közössége e havi összejövetelét csütörtökön, délután 4 órától tartja a Jókai utcai közösségi házban. A közösség szentmiséje november 26-án, szombaton este 6 órakor lesz.

4. Adventi koszorú készítésre hívják a hittanosokat, november 25-én, pénteken délután 4 órától a közösségi házba. Koszorúalapot adnak, a díszítőelemeket és gyertyákat a gyerekek vigyék magukkal. Várják őket szeretettel, kérik, hogy jelentkezzenek a hitoktatóknál. Az elkészült koszorúkat, illetve a családok koszorúit advent első vasárnapján, vagyis jövő vasárnap a 9-es és az esti szentmisén áldják meg. Kérik a testvéreket, hogy ha tehetik, vigyék magukkal a szentmisére.

5. Az adventi szent időben a rorate (hajnali) szentmisék 6 órakor kezdődnek majd, az irgalmasság rózsafüzérét az Oltáriszentség előtt a szentmisék után fogják imádkozni.

6. Hálásan köszönjük a Karitász javára adott perselyadományokat. A Karitász csoport karácsonyra továbbra is tartós élelmiszert gyűjt a szegények megsegítésére a templomban és a plébánián, december 11-éig.

7. Jövő évi kalendárium és naptár kapható a templomi hátsó asztalnál, a sekrestyében és a plébánián.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 09:47, vasárnap | Helyi

Félegyházi cég nyerte el Az Év vállalkozása-díjat a megyei Prima-gálán

Az Év vállalkozása-díj: a kiskunfélegyházi székhelyű Primőr Kozmetikai Kft. (ügyvezető-tulajdonos: Kiss Kolos)

2022. November 26. 17:29, szombat | Helyi

Új kecskeméti Mercedes-üzemet adtak át

Még több magyar alkatrész lesz a városban gyártott autókban.

2022. November 25. 21:19, péntek | Helyi

Felavatták Petőfi Sándor mellszobrát Pálmonostorán

A szabadságharcos költő születésének 200. évfordulója alkalmából elindított választókerületi program keretében elsőként Pálmonostorán leplezték le Petőfi Sándor mellszobrát a település központi parkjában.

2022. November 25. 13:19, péntek | Helyi

Adventi kézműves kiállítás nyílt a művelődési központban

Megnyílt az Adventi kézműves kiállítás a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában. A kiállítás megtekinthető 2022. december 20-ig hétfőtől-szombatig 9-20 óráig. A kiállított alkotások megvásárolhatók.