Városlista
2023. szeptember 28, csütörtök - Vencel

Hírek

2023. Május 14. 18:07, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony templom plébániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

Húsvét 6. vasárnapja – 2023. május 14.

A hét ünnepei: kedden Nepomuki Szent János áldozópap és vértanú emléknapja, csütörtökön Szent I. János pápa emléknapja, szombaton pedig Sienai Szent Bernardin áldozópap emléknapja lesz.

Májusban minden esti szentmise előtt fél 6-tól imádkozzák a loretói litániát, kérve a Szűzanya közbenjárását.

Hétfőn 17.30-kor Bibliaóra lesz a közösségi házban, várják szeretettel a testvéreket!

Az édesanyák Szent Mónika Közössége e havi összejövetelét május 18-án csütörtökön, délután 6 órától tartja a Jókai utcai közösségi házban. A közösség szentmiséje május 20-án, szombaton este 6 órakor lesz.

Május 21-én, jövő vasárnap Urunk mennybemenetelének ünnepét üljük, a Városlapítók hete hagyományőrző és kulturális fesztivál keretében 9 órakor ünnepi szentmisét mutatnak be a városalapítók emlékére.

A Karitász Bolt minden kedden és pénteken 9 és 11 óra között tart nyitva.

Az adóbevallások idején kérik a testvéreket, hogy adójuk 2x1 százalékáról szabadon döntve, lehetőségük szerint támogassák a Magyar Katolikus Egyházat és az Ótemplom Alapítványt! Részletek a hirdetőtáblán.

Közös MAJÁLIST szervez a két plébánia május 20-án, szombaton a Városi Parkerdő kistisztásán, délelőtt 9 órától. Ingyenes ebédet kínálnak, de evőeszközt, tányért, poharat és innivalót mindenki vigyen magával. Az ebéd szervezése miatt a részvétel jelentkezéshez kötött. Jelentkezni május 14-éig a sekrestyében és a plébánián hivatali időben lehet. Mindenkit szeretettel várnak a rendezvényre.

Május 25-én, csütörtökön az esti szentmise után gitáros szentségimádás lesz „Mária által Jézushoz” címmel, hívják és várják a testvéreket a közös imádságra!

Május 26-27-én Pünkösdi Ifjúsági Találkozót tartanak Petőfiszállás-Pálosszentkúton, részletek a hirdetőtáblán, jelentkezni május 22-éig lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 27. 18:30, szerda | Helyi

Kéményseprőket és betanított munkásokat keresnek

Kéményseprő szakmunkásokat és betanított munkásokat keresnek.

2023. Szeptember 25. 16:13, hétfő | Helyi

Motorossal karambolozott egy autó Kiskunfélegyházán

Irányítás mellett halad a forgalom a Szentesi út érintett szakaszán.

2023. Szeptember 25. 15:25, hétfő | Helyi

Az idősek saját otthonában nyújt segítséget a Gondosóra program

A Gondosóra program egy ingyenesen igényelhető és havidíjmentes szolgáltatás, amit minden 65 év feletti kérhet, aki szeretné, hogy a nap 24 órájában biztonságban legyen.

2023. Szeptember 25. 12:23, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti biztonság érdekében

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti biztonság érdekében szeptember 25-től október 2-ig - közölte az Ország Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.