Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Május 14. 20:09, szombat | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Hivatalosan is átadták a BMX freestyle pályát

Hivatalosan is átadták a BMX freestyle pályát

Május 13-án (pénteken) ünnepélyes keretek között adták át az új BMX freestyle pályát a volt Vasas-pályán kialakított területen.

Az átadón Csányi József polgármester szólt a megjelentekhez:

- Mikor a város tervezésébe belefogtunk annak idején, akkor úgy gondoltuk, hogy minden sportnak megpróbáljuk a lehetőséget megteremteni az elkövetkező évtizedekben. Több-kevesebb sikerrel haladunk előre. Természetesen azok a sportok, melyek úgymond „hagyományosabbak”, tehát a kosárlabda, futball, azok nagyobb támogatottságnak köszönhetően könnyebb forráshoz jutnak, de azért mindig megtaláltuk annak a lehetőségét, hogy az olyan extrém sportokat is, mint az itt megtalálható pálya meg lehessen valósítani a városban – mondta a polgármester, majd visszaemlékezett arra, mikor pár évvel ezelőtt Ficsór Kornél és barátai ellátogattak hozzá és Faragó Zsolt jegyzőhöz kérésükkel.

A pálya megvalósítása noha váratott magára, de amint a Magyar Kormány meghirdette azt, hogy el lehet indítani egy ilyen projektet és forrást is biztosítanak hozzá, azonnal megírták a pályázatot. Akkor úgy gondolták, ha a felét odaadja az állam, akkor Kiskunfélegyháza város meg tudja ennek az összegnek a másik felét teremteni. Végül pont dupláját kellett az önkormányzatnak hozzátenni – tudtuk meg a polgármestertől, aki köszönetet mondott Fenyvesi Zoltánnak, aki a projekt vezetője volt és végig teljes erőbedobással munkálkodott azon, hogy végül 14.500.000 forint költségvetési támogatásból és 30.949.526 forint önerőből elkészüljön Félegyházán a pálya, amelyhez hasonló 70 kilométeres körzetben nincs.

A polgármester azt is elárulta, hogy a munkák még nem fejeződtek be a Vasas pályán, a fejlesztés tovább fog folytatódni és mintegy 600 millió forintot fognak elkölteni a vízelvezető árkok megépítésére és különféle sporteszközök vásárlására.

Mielőtt a mindenki által várt BMX freestyle bemutató megkezdődött volna, Ruskó Edit alternatív gyógyász és jógaoktató, valamint Vidékiné Csilla jógaoktató jelképesen átadták azt a 150 ezer forintot, melyet a leendő kiskunfélegyházi extrém sportegyesület alapítására és eszközbeszerzésre gyűjtöttek és ajánlottak fel.

Az esemény zárásaként Ficsór Kornél kétszeres BMX freestyle magyar bajnok és a Crazy Action Team látványos bemutatóját láthatták a megjelentek.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.