Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Július 29. 18:13, szerda | Bulvár
Forrás: proaktivdirekt.com

Hogy ne okozzon meglepetést a bankkártyád...

Hogy ne okozzon meglepetést a bankkártyád...

Néhányan azért használnak több bankkártyát (és -számlát), hogy elrejtsenek dolgokat. Sokan azonban azért, mert így nagyobb biztonságban lehet pénzük, vagy mert így több hitelkeretük lehet.​

Az alábbiakat tartsuk be, hogy egyik számla se okozzon meglepetést!

1. Legyen rajta pénzösszeg!

Bármilyen bankot is választunk, általános szabály, hogy van kártyavezetési díj. Ha nincs, azt valamilyen, a számlán tárolt összeghez kapcsolt kedvezmény (pl. minimum havi 150 000 Ft-nak kell érkeznie rá, stb.). Ez az összeg hónapról hónapra levonásra kerül, ha nincs elegendő pénz a számlán, akkor negatív előjelű egyenleg szerepel majd a számlánkon. Ezzel az a baj, hogy erre is van kamat, tehát nem csak a havidíjakat kell fizetnünk, hanem attól kicsivel többet.

2. Ne a minimumot utaljuk!

Általában nem követjük a banki számlavezetési díjak alakulását (pedig érdemes, évente több ezer forintot spórolhatunk egy - akár bankon belül - jól megválasztott csomaggal). Ha a számlánkon csak a minimum összeget tartjuk (éppen csak a számlavezetési díjnak vagy hitelkártya esetében a havi törlesztőrészletnek megfelelő összeget), úgy nagyon könnyen mehetünk nulla alá, és máris fizethetjük az extra kamatokat.

3. Időben utaljunk!

Szintén figyeljünk a dátumokra. Akár 1-2 nap csúszás esetén is kaphatunk büntetést, ami szintén kamatozik. Ezek kezdetben pár száz forintnyi összegű extra díjak, azonban ha nem nézzük rendszeresen a számlát, és csak az év végi összesítőt látjuk, igencsak fájdalmas lehet egy több ezer forintos büntetés.

4. Vásároljunk vele!

Sok bankban jóváírást kaphatunk, ha bankkártyával vásárolunk, illetve például hiteligénylésnél is szerepelhet ez a feltételek között. Ráadásul, ha bankkártyával vásárolsz, azért nem számolnak fel extra költséget, míg a készpénzfelvételért (havi két ATM használat után) igen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.